Best Coast: The Only Place – a teljes album!

2012.05.07. 16:20, -recorder-

Ha ma délelőtt már közzétettük a Beach House megjelenés előtt álló új albumát (Bloom), hát kerüljön mellé most délutáni párnak egy másik B betűs tengerparti nevű amerikai csaj-pasi duó, a Best Coast új lemeze, a szintén május 14-én megjelenő The Only Place is. A dalszerző-gitáros-énekeső Bethany Cosentino – aki a multiinstrumentalista Bobb Bruno társaságában alapította a kaliforniai együttest – a zeneblogokon feltűnt korai számok után 2010 nyarán jelentetett meg először teljes hosszúságú albumot Crazy For You címmel, zajos, kásás gitárokkal, napsütötte, óceáni hullámok nyaldosta dallamokkal, és pár emlékezetes slágerrel (Boyfriend, When I’m With You, Crazy For You, Our Deal), szinte párhuzamosan pasija, Nathan Williams zenekarának, a Wavvesnek az éppen aktuális lemezével, a King Of The Beach-csel. A folytatásra közel két évet kellett várni, de most itt van és meghallgatható a teljes új Best Coast-album.

Az már első hallgatás után is kiderül, hogy a lo-fi beütésű hangzás a múlté, köszönhetően valószínűleg Jon Brion producernek is (akit Fiona Apple-, Aimee Mann-, Rufus Wainwright-, Elliott Smith- vagy éppen Of Montreal-lemezekről ismerhetünk), és talán a slágeresebb dallamoknak is híján vagyunk – persze fülbemászó dalok azért így is akadnak, például rögtön a lemezt indító címadó The Only Place, a My Life vagy a Dreaming My Life Away. Az előző albumra jellemző, egyszerre vidám és melankolikus kaliforniai hangulat tehát egyáltalán nem veszett el (ezt jelzi a borító is, amelyen egy maci ölelgeti Kalifornia államot), csak egy kicsit átalakult. Amint az itt rögtön le is ellenőrizhető, az amerikai NPR rádióhálózat oldalán közzétett új Best Coast-lemezanyag ugyanis egy héten át a Recorderen is meghallgatható.

FRISSÍTÉS: az album az alábbi lejátszón dalonként is hallgatható!

az album borítója és részletes dallistája: 

Best Coast:
The Only Place (2012)


1. The Only Place (2:40)
2. Why I Cry (2:17)
3. Last Year (3:33)
4. My Life (2:12)
5. No One Like You (3:02)
6. How They Want Me To Be (3:52)
7. Better Girl (2:54)
8. Do You Love Me Like You Used To (3:16)
9. Dreaming My Life Away (3:22)
10. Let's Go Home (2:35)
11. Up All Night (4:37) 

 

ráadásként itt egy 2011-es tévéfellépés, még az első album Each And Every Day című záródalával és az azóta távozó Ali Koehler dobossal:

Bethany és Bobb 2012 áprilisában benéznek egy lemezboltba régi zenéket válogatni:


 

http://bestycoasty.blogspot.com

összeállította: Soós Csaba

Címkék: best coast
https://recorder.blog.hu/2012/05/07/best_coast_the_only_place_a_teljes_album
Best Coast: The Only Place – a teljes album!
süti beállítások módosítása