1. hét a Parkban: Dorfmeister, Kowalsky és slam

2012.05.03. 14:22, Recorder.hu

(X) A Soroksári úton, a Rákóczi híd pesti oldalán ma este megnyíló Park méltán pályázhat a "Budapest legnagyobb szórakozóhelye" címre. A 11 ezer négyzetméteres, öt koncertszínpaddal rendelkező impozáns szabadtéri közösségi hely változatos programokkal várja a nagy koncertek, a felszabadult bulik, a tomboló partik megszállott látogatóit és az indusztriális fesztiválturistákat egyaránt!

A nyitó hétvégét május 3-án, csütörtökön 20 órakor a bécsi downtempo koronázatlan királya, az elektronikus zene Richard Straussa, Richard Dorfmeister indítja a jamaikai Ras MC T-Weed közreműködésével bemutatásra kerülő látványos koncertjével. Dorfmeister nem először lép fel Magyarországon, sokaknak ő a műfaj egyik legfontosabb, kultikus figurája, aki a finom, elszállós dubokat váltó nu jazzek, hiphopok, laza house-ok mestere. És ez még csak a csütörtöki éjszaka programja, a hét további napjai tovább fokozzák majd a Park-hangulatot...

 

A péntek esti koncertzenekar már egy nagyon más műfaj és hangzás képviseletében avatja fel a Park impozáns Nagyszínpadát. A Kowalsky meg a Vega fellépését bírni fogod, mert nem csak a klasszikusokra zúzhatsz, hanem az új lemez dalait is élőben hallgathatod!

Igazi családi programnak ígérkezik a szombati Slam Poetry verseny, amely már délután 3 órakor kezdetét veszi, hogy a budapesti verspárbajok győztesei, döntősei, különdíjasai kiegészülve a pécsi Sopiane Slam nagyköveteivel egy fantasztikus nappal ajándékozzanak meg a versek és a zene minden kedvelőjét. A délután folyamán meglepetésként tiszteletét teszi egy-egy nevesebb, az itthon már legalább 6 éve honos költészeti performanszműfajhoz köthető előadóművész is. Az a capella költeményeket illusztris zsűri bírálja majd: Závada Péter "Újonc", Kulka János és Matits István „Id” személyében. A megmérettetés moderátorai: Wolfie (Punnany Massif) és Eckü (Hősök) lesznek. 17 órától Magyarország négy legnépszerűbb hiphopcsapata gyűlik a Park Nagyszínpadára. Beindul a Hungarian Live Hip-Hop and Slam All-Stars. Egymást váltják a jobbnál jobb produkciók. Itt lesz a DSP Live, a Hősök Live, a Punnany Massif Live és az Akkezdet Phiai is!

A nyitó hétvégét követően csak pár napig pihen a Nagyszínpad, hiszen május 9-én, szerdán a magyar fiatalok egyik legkedveltebb koncertzenekara, az Irie Maffia érkezik a Parkba.

www.facebook.com/parkofficial

www.budapestpark.hu

 

Kowalskyék spontán "bemelegítő" klipje:

 
https://recorder.blog.hu/2012/05/03/1_het_a_parkban_dorfmeister_kowalsky_es_slam
1. hét a Parkban: Dorfmeister, Kowalsky és slam
süti beállítások módosítása