Duran Duran

2012.01.22. 13:00, -recorder-

Gasometer, Bécs, 2012. január 23.

Eddig kétszer járt a Duran Duran Magyarországon: az 1988-as Big Thing turnén, illetve 2005-ben, amikor az Astronaut című visszatérő anyaggal érkeztek hozzánk a klasszikus „három Taylor” felállásban, és hát ki tudná feledni Simon Le Bon és az egyik hölgyrajongó akkori dialógusát, melyet azóta is tanítanak a nyelviskolákban (Simon: „What's my name?” Csaj: „My name is Edina.”). Aki most ismét látni akarja a néhai Diana hercegnő kedvenc zenekarát, annak Bécsig kell utaznia, és most már csak kettő Taylor lesz ott a háromból, a gitáros Andy ugyanis 2006-ban másodszor is otthagyta a zenekart. A Duran Duran karrierje természetesen nem volt mentes a hullámvölgyektől, de az biztos, hogy a nyolcvanas évek első felében nem nagyon lehetett népszerűbb zenekart találni, köszönhetően az olyan slágereknek, mint a Girls On Film, a Hungry Like The Wolf, a Save A Prayer, a Rio, az Is There Something I Should Know, a Union Of The Snake, a New Moon On Monday, a Reflex, a Wild Boys és a View To A Kill.

A trióra apadás aztán már kicsit megtépázta a renomét, és bár slágerek még továbbra is akadtak, azért az 1993-as címnélküli – illetve a rajongók által csak The Wedding Albumnak hívott – lemezig kellett várni, hogy Le Bonékat tényleg megint komolyan vegyék. Leállás pedig azóta sincs, és ugyan időnként jön egy-két kíméletlenül rossz lemez (mint például a Liberty, a Medazzaland vagy a kiadói nyomásra Timbalanddel rögzített 2007-es Red Carpet Massacre), azért a Duran még mindig tartja az egész jó szintet, legutóbb például az egy évvel ezelőtt kiadott All You Need Is Now-val. Ráadásul a korukhoz képest még mindig egész jól néznek ki, és mint tudjuk, a popban azért ez sem egy mellékes szempont.

Jegyár: 42-52 euró

http://www.duranduran.com
 

a Girl Panic! című szám szupermodellekkel teli tízperces videója Jonas Akerlund rendezésében:

ugyanaz a dal élőben, a producer Mark Ronson gitárosi segédletével és David Lynch rendezésében:

a Rio című 1982-es sláger ugyanarról a David Lynch által rendezett tavalyi UNSTAGED koncertről, melynek sztárvendégekkel duettben énekelt számait már annak idején bemutattuk a Recorderen:

https://recorder.blog.hu/2012/01/22/duran_duran_gasometer
Duran Duran
süti beállítások módosítása