The XX: Open Eyes (demo, mp3)

2011.12.25. 18:55, -recorder-

Karácsony alkalmából új felvételt publikált lemezcége You Tube-csatornáján az utóbbi évek egyik legfelkapottabb új zenekara, a londoni The XX, mely a 2009 nyarán megjelent halk és melankolikus bemutatkozó albumával még 2010 őszén is nyert egy Mercury-díjat, ám új szerzeményeket már két éve nem adott ki. A húszas éveik elején járó tagok, a gitáros-énekesnő Romy Madley Croft, a basszista-énekes Oliver Sim és a billentyűs-DJ-producer Jamie Smith közül csak az utóbbi volt aktív az elmúlt időszakban: Jamie XX remixerként az idén elhunyt Gil Scott-Heronnal közös albumon (We're New Here) és Radiohead-maxikon is szerepelt (TKOL RMX 7, TKOL RMX 8), szólókiadványokkal is előaállt (Far Nearer/Beat For), sőt még a kanadai rapper Drake listavezető új albumának Rihannával készült címadó duettjében is benne volt a keze producerként (Take Care). 2011 végén azonban az együttes végre elkezdett dolgozni második lemezén, mely a tervek szerint még a 2012-es fesztiválszezon előtt elkészül, és jóval táncosabb, „kluborientáltabb” lesz elődjénél – bár ez a most publikált Open Eyes című demóból (mely itt rögtön meghallgatható és le is tölthető) egyáltalán nem derül ki.

aki el akarja menteni magának a hangfelvételt mp3 formátumban, kattintson az egere jobb gombjával ide – aztán Link mentése másként/Save Link As...

a legutóbbi The XX-klip, az Island című dalhoz, 2010 tavaszáról:

a Gil Scott-Heron-remixlemezen szereplő I'll Take Care Of You, melynek Jamie XX által készítettt alapjaira a bevezetőben említett Drake/Rihanna-duett épül:

http://www.thexx.info

összeállította: Déri Zsolt

https://recorder.blog.hu/2011/12/25/the_xx_open_eyes_demo_mp3
The XX: Open Eyes (demo, mp3)
süti beállítások módosítása