Amy Winehouse: Between The Cheats

2011.11.29. 08:10, -recorder-

Ahogy közeledik a Lioness: Hidden Treasures című posztumusz Amy Winehouse-válogatáslemez megjelenési dátuma (december 2. vagy 5. vagy 6. – területtől függően), egymás után bukkannak elő róla a 27 évesen alkoholmérgzésben elhunyt brit dalszerző-énekesnő kiadatlan felvételei. A Nas társaságában rögzített 2008-as Like Smoke és a videoklipet is kapó 2002-es Our Day Will Come feldolgozás után a nagy zenei oldalak még csak mostanában teszik ki a Recorderen már négy napja bemutatott Halftime című 2002-es felvételt, ám mi már újabbat is tudunk mutatni: a szójátékos című Between The Cheats (between the sheets = ágyban, lepedők között / cheat = csalfa személy) sok szempontból a válogatás legfontosabb darabja, mivel ezt a 2008-as saját szerzeményt Amy tényleg a harmadik albumára szánta, gitározik is a felvételen (minden más hangszert Salaam Remi producer játszott fel), férfi háttérvokalisták kísérik (ahogy koncertjein is), és a fanyar szövegben férjének hűtlenségére reflektál („előbb halnék meg, mint hogy elváljak tőled” – ez az első sora) – nos, ilyen lehetett volna Amy Winehouse harmadik albuma, ha képes lett volna megcsinálni.

(a dal fenti rádiópremierjének felvételén az utolsó pár másodperc hiányzik, de amint felkerül teljes verzió, kicseréljük

www.amywinehouse.com

összeállította: Déri Zsolt

FRISSÍTÉS: cikkünk publikálása után pár órával nyilvánosságra került a válogatáslemezről egy újabb szám is , az 1964-ben Astrud Gilberto által világsikerre vitt The Girl From Ipanema című bossa nova klasszikus 2002 májusában rögzített feldolgozása.

az 1964-es verzió Astrud Gilberto előadásában:

https://recorder.blog.hu/2011/11/29/amy_winehouse_between_the_cheats
Amy Winehouse: Between The Cheats
süti beállítások módosítása