David Lynch feat. Karen O: Pinky's Dream (mp3) + Karen O & Jason Grisell: Duet (rádiófelvétel)

2011.10.29. 10:30, -recorder-

Az elmúlt két évben több zenei projektnél (Dark Night Of The Soul, Duran Duran: Unstaged, Interpol: I Touch A Red Button Man, Pearl Jam: Twenty, Skylar Grey: Invisible stb.) is közreműködő David Lynch november 7-én jelenteti meg első igazi szólólemezét, a Crazy Clown Time című „elektro-pop” beütésű „modern blues” albumot, melyről itt a Recorderen – egy beharangozó kisfilm mellett – már három számot is bemutattunk. Most itt egy negyedik, a lemez nyitódala, a Pinky's Dream, mely szerzője szerint arról szól, mekkora „fájdalom és borzalom elveszteni valakit, akit szeretünk, amikor más dimenziókba kerül át”. A felvételen vendégként a Yeah Yeah Yeahs együttes frontleánya, Karen O (szül: Karen Lee Orzolek, 1978) énekel, aki épp most októberben vitte színpadra a brooklyni St. Ann's Warehouse-ban Stop The Virgens című pszicho-operáját – Lynch-kollaborációja mellett ez utóbbiból is mutatunk részleteket.

David Lynch albumának Karen O-val készült Pinky's Dream című nyitódala itt hallható:

... és innen tölthető le:
http://dl.soundowl.com/20qv.mp3

másfélperces részletek David Lynch lemezének első öt dalából (Pinky's Dream, Good Day Today, So Glad, Noah's Ark, Football Game) némi vizuális kísérettel:


egy negyedórás műsor a WNYC rádió adásából, ahol Karen O a Stop The Virgens című pszicho-operájáról beszél, amelyből zenei részleteket is bemutat és 11:15-től Jason Grisell-lel (a New York-i Bubbles szinti-pop duó egyik tagjával) közösen egy Duet című duettet is elénekel élőben:

... és ez is letölhető mp3-ban:
http://www.podtrac.com/pts/redirect.mp3/audio.wnyc.org/soundcheck/soundcheck101911apod.mp3

http://davidlynch.com
http://thecreatorsproject.com/videos/karen-o-in-stop-the-virgens

összeállította: Déri Zsolt

FRISSÍTÉS: az opera ausztráliai bemutatója előtt, 2012 májusában Karen O az ausztrál Triple J rádióban is előadta a Duet című dalt Jason Grisell-lel, és ezt a felvételt már nemcsak hanggal, hanem videóval együtt is be tudjuk mutatni!

egy félórás dokumentumfilm az opera New York-i színre viteléről:

https://recorder.blog.hu/2011/10/29/david_lynch_feat_karen_o_pinky_s_dream_mp3
David Lynch feat. Karen O: Pinky's Dream (mp3) + Karen O & Jason Grisell: Duet (rádiófelvétel)
süti beállítások módosítása