Florence + The Machine: Shake It Out (videoklip + The Weeknd Remix + Benny Benassi Remix)

2011.10.04. 00:35, -recorder-

A Florence + The Machine második albumáról, az október 31-én megjelenő Ceremonialsról pár hete a borító és a számlista mellett már közreadtuk a What The Water Gave Me című első klipdalt és az első hivatalos kislemeznek szánt Shake It Outot is – most pedig már ez utóbbihoz is tudunk videót mutatni, nem is akármilyet! A Shake It Out már magában is Florence Welch eddigi karrierjének egyik legjobb dala, mely pazarul ötvözi a Dog Days Are Over és a Drumming Song erényeit – és pontosan ezt teszi a klip is, még epikusabb léptékben. A pompás videó mellé a himnikus dal The Weeknd-féle R&B-remixét és jóval kommerszebb, de simán vállalható Benny Benassi-féle klubverzióját is bemutatjuk az EP-ről.

A 2009-es első album preraffaelita imidzse után most Gustav Klimt szimbolizmusára és Tamara de Lempicka art deco esztétikájára rákattant Florence az új videóhoz visszahívta maga mellé az említett Drumming Songnál már bevált brit koreográfus-rendezőnőt, a Kylie- és Goldfrapp-klipekkel nevet szerzett Dawn Shadforth-t, és együtt igazán nagyra törtek. „Egy pszichedelikus 1920-as évekbeli maszkabál egy démoni csavarral: a Megszállottság találkozik A nagy Gatsbyvel” – jellmezi a 25 éves dalszerző-énekesnő a klipet, melyben Tennyson Shalott kisasszonyának reinkarnációja lejön a toronyból és F. Scott Fitzgerald nagyvilági partiján és Arthur Schnitzler álomnovelláján át eltáncol egészen a Hounds Of Love korabeli Kate Bush-ig.

a Shake It Out a titokzatos kanadai R&B-előadó, The Weeknd (született: Abel Tesfaye, 1990) remixében itt hallható – és akár rögtön le is tölthető:

http://soundcloud.com/arwhatsreallygood/florence-the-machine-shake-it/download

a Shake It Out EP-re a másik remixet az olasz electro house producer, Benny Benassi készítette:

 

http://florenceandthemachine.net

összeállította: Déri Zsolt

https://recorder.blog.hu/2011/10/04/florence_the_machine_shake_it_out_videoklip
Florence + The Machine: Shake It Out (videoklip + The Weeknd Remix + Benny Benassi Remix)
süti beállítások módosítása