Animal Man: Do You Feed? (The Curry Song) – a Fucked Up új videoklipje

2011.10.01. 16:59, -recorder-

A hardcore punk színtér sztahanovista renegátja, a torontói Fucked Up szextett a 2011-es év egyik legjobb és legambiciózusabb zenei anyagával jelentkezett: David Abraham és zenésztársai David Comes To Life címmel írtak és rögzítettek egy (punk)rockoperát, melynek szövevényes története a hetvenes-nyolcvanas évek fordulóján játszódik egy Byrdesdale Spa nevű fiktív angol kisvárosban, sőt a 78 percben 18 számot felsorakoztató konceptalbum mellé az idei Record Store Day napján kétezer példányban megjelentettek egy David's Town című kiegészítő vinyl LP-t is, melyen a szóban forgó fiktív kisváros fiktív zenekaraitól hallhatók felvételek, szám szerint 11 dal (ezeket a „hetvenes évek végi angol punk-rock számokat” persze a Fucked Up tagjai írták és rögzítették, olyan jeles kanadai vendégénesekkel, mint például Danko Jones vagy A.C. Newman a New Pornographersből). A David Comes To Life albumhoz készült Queen Of Hearts és The Other Shoe című formabontó klipek után most a formabontó melléklemez egyik dalához, az Animal Man névre keresztelt pszeudo-együttes Do You Feed? (The Curry Song) című 2 perc 20 másodperces számához is született egy klassz videó.

A klipben az indiai konyháért rajongó szerelmespárt a Fucked Up basszistalánya, Sandy Miranda (becenevén: Mustárgáz) és egyik gitáros-vokalistája, Ben Cook (a Fiatal Kormányzó) alakítja – ez utóbbi vicces angol akcentussal énekel, és 1:27-nél a kiállásban a „not sure what to do at this part... bit of a key change, innit?” („ennél a résznél most nem tudom, mit csináljak... ide valami kis hangnemváltás kéne, ugye?”) dumával bővíti a klasszikus punk-rock szállóigék nagykönyvét.

mutatóba itt van a David's Town válogatás Sandy Miranda által énekelt dala is, az Unrequited Love, amit a borító szerint egy bizonyos Redstockings ad elő:

ez pedig a válogatáslemez nyitódala, a fiktív kisváros focicspatát megéneklő Byrdesdale Spa FC, ahol a Porcelain On Porcelain zenekarnév a Danko Jonesszal kiegészült Fucked Up-tagságot fedi:

és hogy az elmúlt napok Nirvana-tematikájához is igazodjunk, a Sandyt és Dave Grohlt ábrázoló friss fotó alatt a ma este a Smells Like Teen Spirit halálra játszásában segédkező Fucked Up-tagokat még a 2010-es Halloween éjszakáján láthatjuk, amint különféle parókákban a Breed című Kurt Cobain-szerzeményt adják elő:

.

http://davidcomestolife.com
http://lookingforgold.blogspot.com

összeállította: Déri Zsolt

https://recorder.blog.hu/2011/10/01/animal_man_do_you_feed_the_curry_song_fucked_up_videoklip
Animal Man: Do You Feed? (The Curry Song) – a Fucked Up új videoklipje
süti beállítások módosítása