Rájátszás – Dupla vagy semmi

2011.08.24. 16:34, -recorder-

Millenáris Park, 2011. augusztus 25.

2011 áprilisában a Margó – Városi Irodalmi Fesztivál keretében rendhagyó művésztalálkozót rendeztek a Petőfi Irodalmi Múzeum zsúfolásig telt dísztermében: Beck Zoltán (30Y), Bérczesi Róbert (Hiperkarma, Biorobot) és Kollár-Klemencz László (Kistehén) énekeltek el régi verseket és saját dalaikra kapott új szövegeket olyan magyar költőktől, mint Karafiáth Orsolya vagy Háy János. A hatalmas sikert arató Rájátszás című műsort most egy kis módosítással a Millenáris Piknik keretében egy szabadtéri színpadon is meghallgathatjuk.

Az áprilisi múzeumkoncerten Kollár-Klemencz László az Időhöz türelem kell című Kistehén Melankólikusok-számot a Borbély Szilárd által írt új szöveggel adta elő, majd pedig a költő Ahogy múlnak a napok című versét zenésítette meg. Bérczesi Róbert ezután Karafiáth Orsolya szövegeit énekelte (köztük azt, amit a költőnő a Zöldpardon című Hiperkarma-sláger dallamára írt), Beck Zoltán pedig a Sötét van című 30Y-dalra passzított Háy János-szöveggel és a költő két régi versével próbálkozott meg (az egyiket A Felkelő Nap Háza dallamára, Háy akusztikus gitáros támogatásával adta elő).

A mostani újrázáson, csütörtök este 7-től a Millenáris Park szabadtéri színpadán ugyanaz a három dalszerző-gitáros-énekes vesz részt a párosításban, viszont Karafiáth Orsolya és Háy János mellett a harmadik költő Erdős Virág lesz, aki Kollár-Klemencz Lászlóval két dalt is készített, melyek a tervek szerint a következő Kistehén-lemezre is felkerülnek – ezeket a számokat a Millenáris Piknik közönsége hallhatja először.

http://www.millenaris.hu

Bérczesi Róbert (Hiperkarma, Biorobot) Karafiáth Orsolya szövegeit énekli:

 

Beck Zoltán (30Y) Háy János-verseket ad elő:

https://recorder.blog.hu/2011/08/24/rajatszas_dupla_vagy_semmi
Rájátszás – Dupla vagy semmi
süti beállítások módosítása