Boots Electric: Complexity + Boots Electric Theme (feat. Brody Dalle)

2011.08.19. 16:00, -recorder-

Három Josh Homme-val közös Eagles Of Death Metal-album (Peace, Love, Death Metal – 2004, Death By Sexy – 2006, Heart On – 2008) után a gitáros-énekes Jesse "The Devil" Hughes – aki együttesének Homme nélküli turnéfelállásával a 2007-es Szigeten és 2009-ben a Dürer Kertben is járt – 2011-ben úgy döntött, hogy egy szólólemezzel is előáll: a korábbi retrós garázs-rock helyett szintis-elektronikus alapú Honkey Kong albumot Boots Electric művésznév alatt jelenteti meg szeptember 19-én a Dangerbird Records nevű független kis cégnél. A jó nevű Tony Hoffer producerrel (Beck, Supergrass, Belle And Sebastian, The Kooks stb.) készített lemezről az első dalt, a Boots Electric Theme-et júniusban tették ingyenesen letölthetővé. A Josh Homme feleségével, a néhai Distillers és a Spinnerette éléről ismert Brody Dalle gitáros-énekesnővel közös programadó duett után most megérkezett egy második szám is Complexity címmel. Itt a Recorderen mindkét dalt közreadjuk (az egyik le is tölthető), sőt akusztikus és koncertfelvételen még további Boots Electric-számokat is tudunk mutatni.

A Complexity című dal az albumborító alatt hallgatható meg:
.

a Brody Dalle-lal készült Boots Electric Theme duett az alábbi lejátszón hallható, sőt alul egy e-mail címért cserébe ingyen le is tölthető mp3 formátumban: 

 

a Honkey Kong album Swallowed By The Night című dalának akusztikus gitáros előadása:

a legelső Boots Electric-koncert legelső száma 2011. augusztus 12-én az ohiói Columbusban megrendezett Summerfest színpadán:

a Honkey Kong album beharangozó kisfilmje:

www.facebook.com/bootselectric
www.boots-electric.com
www.eaglesofdeathmetal.com

összeállította: Déri Zsolt
 

https://recorder.blog.hu/2011/08/19/boots_electric_complexity
Boots Electric: Complexity + Boots Electric Theme (feat. Brody Dalle)
süti beállítások módosítása