SZIN-update: a Wheatus jön a Simple Plan helyett

2011.08.18. 17:20, Recorder.hu

(X) Amíg a megújult N.O.H.A. két új énekesnővel, a félig angolai Susi Gamboával és a gitáron is játszó brazil Camila de Oliveirával érkezik az augusztus 24. és 28. között tartandó Szegedi Ifjúsági Napokra, addig Kelis kétéves kisfiát, Knightot hozza magával. Azt ugyan nem tudni, hogy a kétszeres Grammy-jelölt énekesnő a SZIN közönségének is elénekli-e a gyerkőcnek komponált Song For The Baby-t, de az egészen biztos, hogy Flesh Tone című új albumának anyagából extravagáns ízelítőt ad majd.

Érdekesség még, hogy a szerdán kezdődő fesztiválra az I Say A Little Prayer és Shy Guy című slágereivel érkező Diana King olyan szállodai szobát kért, ahol a legjobban át tudja majd érezni a város rezgéseit, és ahol koncertje előtt feltöltődhet energiával. (A szobaválasztás további szempontjairól nem kaptunk információt.) Szeged egyedi hangulatát a kanadai Danko Jones is át akarja érezni – ő szimpla városnézéssel múlatja majd idejét a szegedi fellépés előtt.

És ha már szimpla: a betegség miatt távol maradó kanadai Simple Plan helyére a New York-i rockerek alapította Wheatus érkezik, mely nagy-britanniai turnéja előtt a kontinentális Európában csak az Újszegedi Parkfürdő területén lép fel.

A háttér: a Simple Plan együttes frontemberét két hétig tartó kényszerpihenőre küldték orvosai. Az énekes egy koreai turnéállomás helyszínén fordult először orvoshoz, amikor koncert közben nem tudta megfelelően kiénekelni a hangokat. A helyi doktor hangszálgyulladást állapított meg, melyet egy kínai orvos a pár nappal későbbi ellenőrző vizsgálat során megerősített, ekkor rendelték el Pierre Bouivernél a kéthetes kényszerszünetet, amely az együttes ázsiai és európai turnéállomásait, köztük a szegedi fellépést is érinti.

„Nehéz döntést kellett hoznunk a visszalépésekkel, de nincs más választásunk, a saját egészségem érdekében nem tehettem mást.” – mondta az énekes, hiszen a pihenővel egy lehetséges műtétet próbál elkerülni.

A zenekar nagyon sajnálja az elmaradó koncerteket, remélik, hogy a jövőben minden rajongójukat kárpótolni tudják valamilyen formában.

„Aggodalomra semmi ok, rendbe fogok jönni, remélhetőleg a műtét nélkül is.” – üzente Pierre a rajongóknak. „Minden rajongótól szeretnék bocsánatot kérni, azoktól, akik számítottak arra, hogy találkoznak velünk. Ígérem, bepótoljuk! Megértéseteket és együttérzéseteket köszönöm!”

Itt lehet megnézni a Simple Plan magyar rajongóknak szóló videóüzenetét: 

 

A hazai rajongók pedig a SZIN Facebook-oldalán küldhetik el jókívánságaikat az énekesnek: http://www.facebook.com/szin.szeged.

https://recorder.blog.hu/2011/08/18/szin_update_a_wheatus_jon_a_simple_plan_helyett
SZIN-update: a Wheatus jön a Simple Plan helyett
süti beállítások módosítása