The Drums: feloszlás helyett új felállás, új album – és arról máris itt egy új dal!

2011.07.13. 09:35, -recorder-

A 2010-ben egy kiváló indie pop slágerlemezzel bemutatkozó brooklyni Drums az egyik gitárosának kilépésével kvartettről trióra fogyott még tavaly ősszel, majd a második album sok veszekedéssel járó felvételeinek végére 2011 júniusában ténylegesen is a feloszlás szélére került, ám mostanra úgy tűnik, az átszervezett felállású zenekar megerősödött az elmúlt hónapok megpróbáltatásaitól, és bizakodással tekint a jövőbe. A huszonéves amerikai zenészek tegnap, július 12-én már közre is adták új albumuk megjelenési dátumát, borítóját és számlistáját, sőt már az első kislemezdalt is bemutatták róla.

Az énekes Jonathan Pierce vezette zenekar Adam Kessler távozása után teljesen átszerveződött: Jacob Graham gitáros inkább a szintetizátorokra váltott át, Connor Hanwick dobos pedig inkább a gitárokra, így az élő koncertekhez nemrégiben egy új dobost (Chris Stein) és egy gitáros-basszistát (Myles Matheny) kellett felvenniük, de a Drums hivatalosan – és a fotókon – továbbra is trióként szerepel. „A zenekar szelleme ugyanaz maradt, a felállás változott” – mondja a frontember, aki magabiztosabb, kevésbé naiv második lemezt ígér, ahogy váltást, továbblépést sugall a címnek választott olasz zenei szakkifejezés, a Portamento is. A brooklyni gitárzenekar szeptember 12-én megjelenő új albumát pár hete egy szintetizátoros aláfestésű filmecske harangozta be a YouTube-on, a tegnap bemutatott – és itt a Recorderen is rögtön meghallgatható – Money című első kislemezdal azonban még ugyanazzal a hatvanas és nyolcvanas éveket keresztező Smiths-inspirált gitárpoppal hódít, mint amit a Drumstól megszokhattunk.

The Drums: Portamento

1. Book Of Revelation
2. Days
3. What You Were
4. Money
5. Hard To Love
6. I Don’t Know How To Love
7. Searching For Heaven
8. Please Don’t Leave
9. If He Likes It Let Him Do It
10. I Need A Doctor
11. In The Cold
12. How It Ended

az album szintis beharangozó kisfilmje:

a 2011 áprilisában kiadott The New World című jótékonysági kislemezdal, mely nem kerül fel a szeptemberben megjelenő Portamento albumra:

http://thedrums.com

összeállította: Déri Zsolt

Címkék: the drums
https://recorder.blog.hu/2011/07/13/the_drums_uj_felallas_uj_dal_uj_album
The Drums: feloszlás helyett új felállás, új album – és arról máris itt egy új dal!
süti beállítások módosítása