Hegyalja Fesztivál

2011.07.12. 11:00, -recorder-

Rakamaz-Tokaj, 2011. július 13-17.
 
Lassacskán kijelenthető, hogy a Hegyalja lesz Magyarország Nova Rockja. Az tény, hogy egyre nívósabb a felhozatal, hiszen – a hazai keménymag mellett – sikerült például idecsábítani a Papp László Budapest Sportarénában tavasszal már emlékezeteset zúzó Slayert (a betegsége miatt jó ideje pihenő Jeff Hannemann gitáros sajnos Tokajban sem lesz ott Kerry Kingékkel, de ahogy legutóbbi helyettesére, a Cannibal Corpse-os Pat O’Brienre sem lehetett panasz, úgy most vélhetően az Exodus-gitáros Gary Holtra sem lesz). A Slayer mellett még nagyobb fogásnak tűnik a képünkön látható Mastodon, amelyet sokan a metál megmentőjének neveznek (az atlantai kvartett korábban csak 2003-ban, tehát még a nagy befutás előtt járt nálunk, egy gödöllői klubkoncerten), Brent Hindsék ráadásul októberben The Hunter címmel új albumot adnak ki, úgyhogy talán egy kis lemezelőzetesre is sor kerül a Hegyalján.

Az idei fesztivál fellépői közül fontos még megemlíteni a kaliforniai deszkás punk egyik zászlóshajóját, a Pennywise-t, a death metal legenda Deicide-ot, a finn goth metal Amorphist, az AC/DC-re hajazó ausztrál Airbourne-t és a metalcore szcénából a szintén ausztrál Parkway Drive-ot. Az elektronikusabb vonalról a hazánkba sokadszor visszatérő Ladytron kvartett elektro-popját érdemes kiemelni – de bármennyire is szeretnénk, nem feledkezhetünk meg a budapesti szalagavatók és vidéki fesztiválok nagy kedvencéről, a Kosheenről sem, hiszen az együttes énekesnője, Sian Evans épp a napokban került fel a brit slágerlista csúcsára a DJ Fresh társaságában rögzített Louder című dallal.

Jegyár: 4990-27900 Ft

http://hegyaljafesztival.hu

a Mastodon egy 2009-es tévéfellépésen az Oblivion című dallal:

a 2009-ben felvett, de csak 2011 júniusában publikált Deathbound című Mastodon-szám az Adult Swim tévécsatornán bemutatott bábfilmklippel:

az Airbourne a Too Much, Too Young, Too Fast című dal 2010-es koncertfelvételével:

a Ladytron a White Elephants című vadonatúj kislemezdal élő előadásával:

az e heti brit No.1 slágert, a Louder című DJ Fresh-dalt a Kosheen frontasszonya, Sian Evans énekli:

https://recorder.blog.hu/2011/07/12/hegyalja_fesztival_2025
Hegyalja Fesztivál
süti beállítások módosítása