Ringo Starr

2011.06.27. 12:05, -recorder-

Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 28.

Most mit bántjátok? Ez az ember dobolt a Revolver albumon, könyörgöm!” – írták róla egyszer egy külföldi popmagazinban, és teljesen jogosan. A 70 éves Richard Starkey, akit természetesen mindenki csak Ringo Starrként ismer, a poptörténet egyik nagy mázlistája, hiszen ha Pete Best már egy picit jobban dobolt volna, soha nem kerül a Beatlesbe. A Fab Fourból természetesen őt emlegették és emlegetik a legkevesebbet, sokszor a többi Beatle gúnyolódásainak célpontjává is vált, és sokan a dobosi képességeit is megkérdőjelezték. Pedig a Tomorrow Never Knows breakbeat-előd kalapálása, a Rain zaklatott csörömpölése vagy az A Day In The Life lusta ütemei bebizonyították, hogy Ringo igenis egyedi technikájú és fontos zenész.

A Sárga tengeralattjáró énekese a Beatles feloszlása után sem süllyedt el, ráadásul a szólóévekben előbb lett No.1 slágere, sőt slágerei (Photograph, You’re Sixteen), mint John Lennonnak. Kiderült, hogy színészként is szórakoztató, az elmúlt évtizedekben pedig All Starr Band nevű kísérőzenekarával járja a világot, és adja elő az Octopus’s Garden, Yellow Submarine és With A Little Help From My Friends című Beatles-dalokat, a szólóslágereket és egyéb rock'n'roll sztenderdeket.

Jegyár: 9900-16900 Ft

http://www.ringostarr.com

Ringo Starr ritmikai főműve, minden Chemical Brothers-számok alapja, a Tomorrow Never Knows című pszichedelikus Beatles-dal 1966-ból:

Ringo Starr 1974-es No.1 slágerének, a You're Sixteen (You're Beautiful And You're Mine) című rock'n'roll feldolgozásnak az 1978-as videója Leia hercegnővel, azaz Carrie Fisherrel:

https://recorder.blog.hu/2011/06/27/ringo_starr
Ringo Starr
süti beállítások módosítása