Arcade Fire + José González + The Weakerthans

2011.06.21. 12:00, -recorder-

Ottakringer Arena, Wiesen, 2011. június 22.

Pár év kihagyás után ismét érdemes Wiesenben (magyar nevén: Rétfaluban) megállni, miután az ember áthaladt az osztrák határon. Az Arcade Fire dicsőségét nem zengjük többé, mert már annyiszor megtettük itt a Recorderen, és annyian megtették helyettünk is – a lényeg, hogy Win Butlerék a 2004-es Funeral és a 2007-es Neon Bible után a tavalyi The Suburbs albummal végleg levettek mindenkit a lábukról (a Justin Bieber-rajongók meg úgysem számítanak). Már az előző két lemezzel is eljöttek Ausztriáig, de a párszázfős bécsi Flex klub (2005) és a párezres Gasometer (2007) után most szabad téren, még több embernek játszanak.

Aki ott volt az említett bécsi fellépéseken, az most lemérheti, hogy pár éve alatt hova fejlődött ez a kanadai társulat. Aki meg most látja őket először, az valószínűleg szintén nem fog csalódottan távozni, hiszen Grammy-díjas album ide vagy oda, az Arcade Fire koncertzenekarként még nagyobb hírnévnek örvend. Wiesenben a Butler családon kívül fellép még a hülye nevek listáján előkelő helyen álló – amúgy szintén kanadai – The Weakerthans együttes, és egy gitáros-énekes szólóelőadó is: a Simon & Garfunkel-es beütésű minimál akusztikus zenében és Red House Painters-es melankóliában utazó svéd-argentin José González, akit már a 2008-as Szigeten is láthattunk.

Jegyár: 40-68 euro (a koncert teltházas, de a helyszínen persze még lehet próbálkozni – meg különben is: Wiesen és környéke gyönyörű hely)

http://wiesen.at

a wieseni koncert osztrák reklámfilmje:

https://recorder.blog.hu/2011/06/21/arcade_fire_jose_gonzalez_the_weakerthans
Arcade Fire + José González + The Weakerthans
süti beállítások módosítása