Lengyel rock, lengyel slam poetry és a Zene Ünnepe az Európa Pontban

2011.06.20. 09:30, Recorder.hu

(X) Az idén januárban megnyílt Európa Pont erős tíz nappal zárja első féléves szezonját. A budapesti Millenáris Parkban lévő tájékoztató központ és közösségi tér az elsők között csatlakozott a Zene Ünnepe programsorozatához, melynek keretében június 21-én rögtön három koncert házigazdája is lesz, majd – annak örömére, hogy a hónap végén a magyar diplomaták lengyel kollégáiknak adják át az Európai Unió elnöki posztját – egy héten belül két eseményt is szervez Lengyelországból érkező fellépőkkel. Az önmagát az európai kultúra házaként is meghatározó intézmény 23-án egy népszerű varsói alternatív zenekart, 29-én pedig egy odahaza fenegyereknek számító slammert hoz Budapestre.

Az Európa Pont zenei vonatkozású programjai júniusban: 

2011. június 21., kedd, 18 óra – A Zene Ünnepe: Meszecsinka, Fókatelep és a Cirkusz-KA 

A Franciaországból indult mozgalom csaknem harminc éve köszönti nagyszabású és változatos zenei programmal a nyár első napját. A világ több mint száz országában megrendezésre kerülő ünnep megtölti a köztereket, bárokat, kulturális központokat és egy teljes napig minden és mindenki csak a zenére koncentrál. Az Európa Pont csatlakozva a mozgalomhoz három koncerttel várja az érdeklődőket. Fellépnek: Meszecsinka, Fókatelep és a Cirkusz-KA.

http://www.facebook.com/event.php?eid=230740570273198

Június 23., csütörtök, 19 óra – Szentivánéji Lengyel-Magyar Akusztik: Paprika Korps (PL) és G. Rass and the Riddim Colony

A lengyel-magyar elnökség átadás apropóján, a Lengyel Intézet közreműködésével, Varsó egyik legnépszerűbb alternatív zenekara érkezik az Európa Pontba. A több mint 20 országban rendszeresen turnézó Paprika Korps az erős rock gyökerek, a kompromisszumok nélküli reggae pulzálás, valamint a látványos színpadi jelenlét révén vált az európai alternatív szcéna visszatapsolt zenekarává. S nem lesznek egyedül, az Európa Akusztik színpadán Magyarország is képviselteti magát a G. Rass and the Riddim Colony csapatának köszönhetően.

http://www.facebook.com/event.php?eid=101779869914411

Június 29., szerda, 19 óra – Lengyel-Magyar Action és Slam Poetry: Bohdan Piasecki (PL), Szilágyi Ákos és a Spiritus Noister, Gyukics Gábor és Bárdos Deák Ági

A lengyel-magyar uniós elnökség átadása kapcsán vendégünk a lengyel fenegyerek Bohdan Piasecki. A varsói születésű slammer nemzetközi közönség előtt is szereti forszírozni a lengyel nyelvű költészetet. Általában sokat beszél, sétál fel s alá, de utálja a rágógumit és még mindig reméli, hogy egy napon megtanul basszusgitározni. Addig is marad az európai slam poetry meghatározó figurája, aki jelenleg Angliában épp PhD dolgozatának utolsó simításait végzi. A magyar házigazdák, az egyre szélesebb körben ismert és elismert műfaj, az action és slam poetry jeles hazai képviselői közül most Szilágyi Ákos és a Spiritus Noister formáció (Szkárosi Endre, Ladik Katalin, Sőrés Zsolt) mellett Gyukics Gábor és Bárdos Deák Ági kettőse.

Műsorvezető: Mavrák "Hugee" Katalin

http://www.facebook.com/event.php?eid=148960525176334

Az Európa Pont az Európai Unió közösségi tere Budapesten, melyet az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája tartanak fenn.

http://europapont.blog.hu

https://recorder.blog.hu/2011/06/20/lengyel_rock_lengyel_slam_poetry_es_a_zene_unnepe_az_europa_pontban
Lengyel rock, lengyel slam poetry és a Zene Ünnepe az Európa Pontban
süti beállítások módosítása