Skylar Grey: Dance Without You (mp3)

2011.06.07. 08:11, -recorder-

Skylar Grey karrierjét az elmúlt hónapokban fokozott figyelemmel kísértük itt a Recorderen, hiszen – ha nem is szürke eminenciásként, de mindenesetre rejtőzködő (rejtegetett), titokzatos dalszerző-énekesnőként – az utóbbi hónapok több nagy amerikai hiphop/R&B sikerdalában benne volt: ő írta és énekelte a refréneket a Diddy-Dirty Money-féle Coming Home-ban, Lupe Fiasco Words I Never Saidjében, illetve Dr.Dre és Eminem I Need A Doctor című dalában, nem utolsósorban pedig ő volt a szerzője a Grammy-díjra jelölt Love The Way You Lie című szupersláger Rihanna által elénekelt részeinek (sőt a legutóbbi TI-albumon hallható Castle Walls című duett Christina Aguilera által énekelt refrénjének is). A nagy meglepetés persze az, hogy egy fehér lányról van szó, az 1986-os születésű Holly Brook Hafermannról, aki Holly Brook név alatt már egy ideje próbálkozott a szakmában gitáros-zongorista-dalszerző-énekesnőként, majd egy hirtelen fordulattal hangzatosan szürke új művésznevén a fekete zenei világ felé fordulva kezdte újra karrierjét – és még simán lehet egy új Dido belőle! A sok közreműködés után 2011. június 6-án végre megjelent az első hivatalos Skylar Gray-szólófelvétel, az őszre ígért Invinsible albumot megelőlegező Dance Without You – itt rögtön meg is hallgatható és le is tölthető.

Skylar szólódalának, ahogy az összes fentebb említett slágernek is, egy brit származású producer, Alex da Kid (született: Alexander Grant, 1983) volt a társszerző-producere – elég jó csapatot alkotnak ketten. A hiphop és ipari beütésű modern pop-rock között táncoló Dance Without You-t elsőként az AOL Music oldala adta közre – itt meghallgatható:

...két napon át pedig hivatalosan és ingyenesen – egy e-mail címért cserébe – letölthető a művésznőtől:

 
vagy akár innen is rögtön:
 

Skylar a Dance Without You elé egy beharangozó kis videót is összeállított, melyben a Coming Home, az I Need Doctor és a Love The Way You Lie általa írt témáit énekli:

ez a Lupe Fiasco-féle Words I Never Said, melyben Skylar Grey énekli a refrént, de a klipben mégsem látjuk:

ezen a 2011. májusi élő tévéfellépésen, Stephen Colbert műsorában már Skylar is ott volt Lupe mellett:

végül pedig mutatóba álljon itt az utolsó Holly Brook név alatt megjelent kiadványról, az O'Dark:Thirty című 2010-es magánkiadású EP-ről a nyitódal, az It's Raining Again (Smile):


www.skylargreymusic.com

összeállította: Déri Zsolt

 

 

https://recorder.blog.hu/2011/06/07/skylar_grey_dance_without_you_mp3
Skylar Grey: Dance Without You (mp3)
süti beállítások módosítása