Képzeletbeli Heti Top 10 – 2011 / 20. hét

2011.05.27. 05:10, -recorder-

Mindig azt hinni, hogy most már tényleg nincsenek jó számok, aztán csak előkerül tíz bátran ajánlható darab. Az e heti KHT10 címszavai: énekes lányok, Brooklyn, a szokásos elmaradások pótlása, ismertek és ismeretlenek vegyesen. A képen látható jól ismert Horrors visszatérésével kezdünk és egy titokzatos ismeretlennel végzünk, aki(k)ről elvileg ma derül ki, ki(k) is valójában. A nyomasztó angol-amerikai túlsúlyt egy német-afrikai hölgy töri meg. (A dalok szokás rögtön meg is hallgathatók, a letöltési lehetőségeket külön jelezzük, és néhány videót is bemutatunk.)

 

The Horrors: Still Life
Farris Badwan a legkeményebben dolgozó ember a zenebizniszben. Pár hónappal a Cat’s Eyes-lemez után máris küszöbön a harmadik Horrors-album. Skying lesz a címe és júliusban jön ki.
http://www.thefader.com/2011/05/24/stream-the-horrors-still-life/

Kid Carpet: Shuffle
Ezzel kicsit megkéstem, mert csak most fedeztem fel. Ed Patrick, a hosszú távon fárasztó angol spoken word hiphopper sokadik újrakezdése, ezúttal Dan Le Sac új kiadójánál. Március óta letölthető menő remixekkel egyetemben, áprilisban az albuma is kijött Repo Chick címmel. A klipet lásd alul!
http://kidcarpet.wordpress.com/

Barbara Panther: Rise Up
Törzsi popzene egy ruandai születésű berlini világpolgártól. A napokban megjelenő bemutatkozó lemezének Matthew Herbert volt a producere. A német független kiadók leghíresebbjénél, a City Slangnél jelenik meg.
http://www.guardian.co.uk/music/2011/may/07/barbara-panther-matthew-herbert

DJ Shadow: I Gotta Rokk
Mea culpa! Múlt héten még rettenetesen idegesített DJ Shadow sok helyről letölthető új száma, de azóta rájöttem, remekmű. Metálos rajongói videó alul.
http://www.earmilk.com/2011/05/10/dj-shadow-i-gotta-rokk-new/

Lovelle: Uh Oh (Feat Lady Chann)
Húszéves londoni lányka első kislemeze a Max Factor-reklámból.
http://www.bravestar.tv/2011/05/lovelle-%E2%80%98uh-oh%E2%80%99-feat-lady-chann-released-june-20th-2011/

Dom: Living In America
Amikor egy viszonylag ismeretlen amerikai zenekar két hónapon belül kétszer szerepel a playlisten (eredetileg 2010-es dalokkal), az jelent valamit. Egy évvel az amerikai kiadást követően az EMI adja ki a Sun Bronzed Greek Gods EP-t, új borítóval – és ezzel a tökéletes nyitószámmal.
http://www.recordoftheday.com/record-of-the-day/track.php?trackID=5962

Brigitte Aphrodite: I Dream Myself Awake
Leírva rosszul hangzik, mégis szerethető: vicces poétikus grunge rocker lány első kislemeze a – Kate Nash által alapított – Have 10p Recordsnál. Április elején látott napvilágot 7 inch-es vinylen. Hivatalos videoklip is van hozzá alul.
http://www.guardian.co.uk/music/2011/may/11/new-band-brigitte-aphrodite

Rubblebucket: Silly Fathers
Ilyen lenne a Stereolab, ha egyszer jól berúgnának. A képeken hatan vannak, de állítólag nyolctagú ez a brooklyni zenekar. Most adják ki első lemezüket (Omega La La), amit a DFA-nél nevet szerzett Eric Broucek irányításával rögzítettek. Utána bejárják vele Amerikát, egy egész nyáron át.
http://www.deadjournalist.com/DJdc/2011/04/10/rubblebucket-silly-fathers/

Telepathe: Throw Away This
A Horrorshoz hasonlóan a Telepathe is lágyított valamit korábbi borús hangzásán. Ez az ingyenesen letölthető szám két éves alkotó szünetnek vet véget. A brooklyni lányduó Los Angelesben, egy Black Iris nevű brigáddal veszi fel következő albumát, a Throw Away This kislemez a társaság saját kiadásában jelenik meg.
http://stereogum.com/707591/telepathe-throw-away-this-stereogum-premiere-2/mp3s/

Wise Blood: Penthouse Suites
Chris Laufman (aka Wise Blood) az a fajta zenész, aki fátyolos hangmintákkal játszik a hálószobában, és az egészre erőltetetten magas hangon ráénekel. Múlt héten közreadott egy balladisztikus R&B-be hajló dalt, amit nem tartott elég jónak ahhoz, hogy felkerüljön nyárra várható új EP-jére (These Wings). Pedig ez szép is és jó is.
http://pitchfork.com/forkcast/15764-penthouse-suites/

+
Just a Number 05272011: Business
Április elseje óta találgatják, vajon ki készítette ezt a zeneszámot. Eljött az előadó nevében szereplő dátum – mára hirdették meg a bemutatkozó koncertet a dániai SPOT fesztiválon. Ma talán megtudjuk, kik állnak mögötte valójában. Google it!
http://pitchfork.tv/forkcast/15623-business/


összeállította: Lévai János

Kid Carpet: Shuffle

DJ Shadow: I Gotta Rokk (Metal Madness Video)

Brigitte Aphrodite: I Dream Myself Awake

https://recorder.blog.hu/2011/05/27/kepzeletbeli_heti_top_10_2011_20_het
Képzeletbeli Heti Top 10 – 2011 / 20. hét
süti beállítások módosítása