Handsome Furs: Sound Kapital + Bonnie 'Prince' Billy: There Is No God – meztelen nők lemezborítókon

2011.05.25. 12:45, -recorder-

A túlzásba vitt politikai korrektség tombolása közepette mindig jó érzés természetes meztelenséget látni popkulturális alkotásokon. Pár napon belül a tengerentúli független zenei színtér két jeles előadója is olyan borítót mutatott be megjelenés előtt álló lemezéhez, melyen meztelen női alak látható frontálisan (a kanadai Handsome Furs házaspár-duó új albumáról két ingyenesen letölthető számot is közreadunk, az amerikai Bonnie 'Prince' Billy-től pedig egy videót is mutatunk, de abban maximum félmeztelen férfiak tűnnek fel).

A nemrég Budapesten is járt kanadai Wolf Parade egyik frontembere, a gitáros-énekes Dan Boeckner a felségével, Alexei Perry billentyűs-énekesnővel közösen vezeti Handsome Furs nevű családi együttesét – nekik június 26-án jelenik meg harmadik albumuk, a Sound Kapital, és ha zenekarnevük szavainak szótári értelmezését vesszük (a handsome-ot lehet nőre is mondani, bár akkor nem kifejezetten szépségre utal, a fur meg ugye szőrmét és szőrt jelent), nem is lepődünk a borítón. A lemezhez készült fotósorozat, melynek az alábbi kép is része, azt ábrázolja „mit jelent embernek lenni a gyakorta elnyomó hatású modern tájban... Az erő, a vakmerőség, a nyersesség és az abszurditás emberi jogunk” – mondja az énekesnő (nem, a borítóképen nem ő látható). Az albumról a két beharangozó dal már meghallgatható és le is tölthető.


------------------
Handsome Furs: What About Us

Handsome Furs: Repatriated

a fenti két dal mp3-ban le is tölthető a Sub Pop kiadó SoundCloud-oldaláról, tessék:

http://soundcloud.com/subpop/handsome-furs-repatriated-1/download
http://soundcloud.com/subpop/handsome-furs-what-about-us/download

A néhai Johnny Cash által is nagyra becsült folkos amerikai dalszerző-énekes, Bonnie 'Prince' Billy (azaz Will Oldham) a június 21-én megjelenő There Is No God kislemez B-oldalára stílszerű párdarabként a God Is Love című szerzeményt tette – a vízben gázoló embert és állatot ábrázoló borító mellé pedig nem árt ha tudjuk, hogy a kiadvány teljes bevételét jótékony célra, az olajkatasztrófa sújtotta Mexikói-öböl védelmére szakosodott Save Our Gulf akciónak és az 1986-os alapítása óta több mint ezer teknőst meggyógyító Turtle Hospitalnak a számlájára utalják át.

------------------------------
Bonnie 'Prince' Billy: There Is No God (videoklip)

http://handsomefurs.com
http://bonnieprincebilly.com

összeállította: Déri Zsolt

https://recorder.blog.hu/2011/05/25/bonnie_prince_billy_handsome_furs_meztelen_nok_lemezboritokon
Handsome Furs: Sound Kapital + Bonnie 'Prince' Billy: There Is No God – meztelen nők lemezborítókon
süti beállítások módosítása