Cults: Cults – a teljes album! + Abducted (videoklip)

2011.05.24. 17:21, -recorder-

Lehet, hogy itt a Recorderen a kedvenc új brooklyni felfedezettünk a Hooray For Earth (ami igazából nem is friss zenekar, ráadásul Bostonból költözött be szerencsét próbálni), de az biztos, hogy New York új művészközpontjának aktuális üdvöskéiként a Cults nevű fiú-lány duót szokás ünnepelni (bár ők meg Kaliforniából települtek át). Brian Oblivion és barátnője, Madeline Follin 2010-ben tűntek fel baljós nevű titokzatos formációjukkal és Go Outside című vinyl kislemezükkel, hatvanas évekbeli girl group vokáljaikkal és napfényes melódiáikkal. A hype hatására a dalhoz az MTV klipet forgatott nekik a nagy költségvetésű Supervideos sorozatában, Madeline vendégszerepet kapott a Fucked Up új albumán, Lily Allen pedig leszerződtette őket In The Name Of nevű kiadójához. A Cults címnélküli bemutatkozó albuma ott jelenik meg 2011. május 30-án (Amerikában csak nyolc nappal később), de itt nálunk már meghallgatható teljes hosszában.
 
A Cultsnál a csinos vokálok és az édes melódiák, a xilofon és akusztikus gitárok mögött mindig ólálkodik valami sötét, mintha csak egy David Lynch-filmben lennénk. A nemrég szintén klipet kapó Abduction című nyitódalban például egy UFO-elrablás válik szerelmi szimbólummá, a Go Outside intrójában pedig a Népek Temploma szekta őrült vezérének, a jonestowni mészárlásért felelős Jim Jonesnak a hirhedt rádióbeszédéből hallunk egy részletet.

A 34 percben 11 számot tartalmazó Cults-album itt hallható a borító alatt: 

aki a dalokat nem a zenekar által közzétett playeren, hanem a nyers SoundCloud-lejátszón akarja hallgatni, az itt megteheti:   

ez az Abducted vadonatúj klipje:

ez pedig MTV-től kapott Go Outside klip, Emma Roberts (Eric Roberts lánya, Julia Roberts unokahúga) és Dave Franco (James Franco öccse) főszereplésével

http://cultscultscults.com

összeállította: Déri Zsolt

Címkék: brooklyn cults
https://recorder.blog.hu/2011/05/24/cults_cults_a_teljes_album
Cults: Cults – a teljes album! + Abducted (videoklip)
süti beállítások módosítása