New Order: Hellbent + Peter Hook And The Light: Pictures In My Mind (kiadatlan Joy Division-dal)

2011.05.20. 12:34, -recorder-

Az utolsó koncertjét 2006 novemberben adó, majd 2007-ben feloszló New Order legutolsó felvételei a Control című Anton Corbijn-filmhez írt – és annak filmzenelemezén kiadott – aláfestő témák voltak, most azonban előkerült egy rendes kiadatlan dal is, mely a Total: From Joy Division To New Order című új válogatáslemezen jelenik majd meg. Az öt Joy Division- és tizenkét New Order-sikerszámot tartalmazó közös best of 2011. június 6-án kerül piacra, de a gyűjteményes album igazi csemegéjét, a 18. számként szereplő Hellbent című dalt már most be tudjuk mutatni. Ahogy bemutatjuk azt a kiadatlan Joy Division-szerzeményt is (Pictures In My Mind), melyet a basszusgitáros Peter Hook rögzített The Light nevű új zenekara élén a héten megjelent EP-jére.

A Hellbent című dalt a gitáros-énekes Bernard Sumner és társai még az utolsó New Order-stúdióalbum, a 2005-ös Waiting For The Sirens' Call felvételei idején rögzítették, de akkor dobozban maradt. Ahhoz képest egész jó kis dal, még ha a Dandy Warhols-számnak is beillő verzéje sikerültebb is, mint a refrén:

Ez pedig a Pictures In My Mind című hajdani „befejezetlen” Joy Division-dal, melyet a hajdani zenekara számaival koncertező Peter Hook harminc év után rögzített lemezre The Light nevű új együttesével (a május 16-án megjelent 1102/2011 című négyszámos digitális EP-n három ismert Joy Divison-szám feldolgozása is szerepel, de azokat már nem Hook, hanem a Happy Mondays egykori fekete énekesnője, Rowetta adja elő).

Peter Hook And The Light featuring Rowetta: Atmosphere

www.neworderonline.com

www.peterhook.co.uk

összeállította: Déri Zsolt

https://recorder.blog.hu/2011/05/20/new_order_hellbent
New Order: Hellbent + Peter Hook And The Light: Pictures In My Mind (kiadatlan Joy Division-dal)
süti beállítások módosítása