Nitzer Ebb + Die Krupps

2011.05.01. 15:07, -recorder-

Dürer Kert, 2011. május 1.

Talán nem véletlen, hogy pont a munka ünnepén lép fel nálunk két olyan zenekar, melynek hangzásvilága sok esetben a fémipari zörejeken alapszik, és rokonítható a különböző gyárakban, üzemekben hallható, de náluk persze művészi szintre emelt csörömpöléssel. Egyikük a Nitzer Ebb, melyről sokan még a mai napig is azt hiszik, hogy a német zenekar, amit természetesen csak a név sugall, a valóságban azonban egy angol együttesről van szó, melynek üzemvezetői Douglas McCarthy énekes és Bon Harris zajfelelős (aki mellett a harmadik tag most régi-új dobosuk, Jason Payne). Az est másik fellépője a nem csak a nevében német Die Krupps.

A Nitzer Ebb pár éve a Szigeten is megfordult, és a brigád akkor egy szemrevaló szado-mazo dominát is magával hozott a színpadra, szóval a vizualitásra még mindig ügyel a korosodó iparosok. A tavaly januári Depeche Mode-koncert előzenekarként a Budapest Sportarénában (majd másnap egy önálló Trafó-koncerten) megint csak láthattuk őket, akkortájt jelent meg csaknem másfél évtized után a nagy visszatérő albumuk, az Industrial Complex – és elvileg még mindig ezt turnéztatják.

McCarthyék ezen az estén a szintén EBM-ben utazó német Die Krupps társaságában lépnek a Dürer Kert színpadára – Jürgen Engler énekes és zenésztársai 30 éves jubileumukat ünneplik meg ezzel a koncertsorozattal. A két együttes az elnevezésével 1989-es kollaborációjukra visszautaló Join In The Rhythm Of Machines turnéhoz egy azonos című közös EP-t is igazított, melyen egymás két-két dalát hangszerelték át – ezt a négyszámos speciális kiadványt a rajongók kizárólag a koncerten vásárolhatják meg.

Jegyár: 4500-5500 Ft

http://www.nitzer-ebb.com
http://www.diekrupps.de

a Nitzer Ebb 2010-es fellépése a Trafó pincéjében, a Mappa Klubban:

az 1989-es The Machineries Of Joy című Die Krupps/Nitzer Ebb-dal közös előadása 2011. április 22-én Párizsban:

https://recorder.blog.hu/2011/05/01/nitzer_ebb_die_krupps
Nitzer Ebb + Die Krupps
süti beállítások módosítása