Julie Christmas + Haunebu

2011.04.25. 19:29, -recorder-

Tündérgyár, 2011. április 26.

Julie Christmas szexi neve és pin-up kinézete senkit se tévesszen meg: ha kinyitja a száját, őrült és pusztító dolgok süvítenek ki rajta. Képzeljük el PJ Harvey-t, Björköt vagy Karen O-t noise-rock, hardcore és poszt-metál közegben, mondjuk a Neurosis/Isis családfára felakasztva – hát körülbelül. Az 1975-ös születésű énekesnő a brooklyni Made Out Of Babies kvartett frontleányaként már három albumot jegyez (Trophy – 2005, Coward – 2006, The Ruiner – 2008), de az elmúlt években a Battle Of Mice és Spylacopa nevű experimentális szupergruppokban is főszerepet vállalt, 2010 végén pedig kiadta első szólólemezét The Bad Wife címmel – az album a budapesti koncert előtti felkészülésként rögtön meg is hallgató, sőt két 2011-es Julie Christmas-felvételt is ajánlunk mellé letöltésre.

A gyermekkori fantáziák – az énekesnőnek és nővérének „képzelt barátai” – ihlette The Bad Wife színesebb és nőiesebb lemez eddigi munkáinál (a tangóharmonikás kabarédalszerű A Wigmaker's Widow mellett a Ne hagyj el engem! című Jacques Brel-klasszikus feldolgozása is tágítja a határokat), de nem kevésbé szuggesztív, őrült és pusztító erejű. A zeneszerzésbe most is besegítettek Julie-nak a Made Out Of Babies zenészei (akikkel a tervek szerint 2011-ben az együttes negyedik albumát is elkészíti), de fő munkatársa ezúttal a stílusfúziójáról híres brooklyni Candiria gitárosa, John LaMacchia, akivel a Spylacopában már összecsiszolódtak, sőt a kilencszámos album megjelenése óta már újabb két felvételt is kiadtak márciusban a Coextinction Recordings netlabelnél. A Spread For Hidings és He című friss dalok innen rögtön le is tölthetők:
http://www.mediafire.com/?m0bi3iq080coujk

Julie Christmas The Bad Wife című albuma itt hallgatható meg teljes egészében:

Az amerikai énekesnő budapesti fellépésén a Tündérgyárban a Haunebu lesz a magyar előzenekar: a frontember Veszéjes Áron mellett egy Moog-gitárost is a soraiban tudó garázs-rock kvintett szerzői kiadásban megjelent My Father Was A Master Blacksmith című friss albuma anyagát mutatja be.

Jegyár: 1000 Ft (amiből 500 Ft lefogyasztható)

http://www.myspace.com/juliechristmas
http://www.myspace.com/madeoutofbabies
http://www.myspace.com/haunebuband

Julie Christmas: Bow (videoklip, 2010)

a Secrets All Men Keep című dal koncertfelvétele 2011 áprilisából:

összeállította: Déri Zsolt

https://recorder.blog.hu/2011/04/25/julie_christmas
Julie Christmas + Haunebu
süti beállítások módosítása