Digitalism: 2 Hearts (mp3)

2011.04.19. 21:37, -Recorder2-

A Justice visszatérő kislemezét követően a franciákkal egy időben indult – és bemutatkozó albumával úgyszintén 2007-ben berobbant – német duó, a Digitalism is egy vadonatúj dallal enyhíti rajongóik felfokozott várakozását. Mi több, a június 20-án megjelenő második nagylemezüket megelőlegező 2 Hearts című számot ingyenesen le lehet tölteni.

Jens Moelle és İsmail Tüfekçi duója, a Digitalism 2004-ben alakult, és ugyan pályafutásuk több párhuzamot is mutat a Justice-éval, az összehasonlítás zeneileg sántít, hiszen míg a párizsiak főként diszkóból, funkból, hiphopból és rockból táplálkoznak, addig hamburgi kortársaik a nyolcvanas-kilencvenes évek újhullámos, posztpunk és indie együtteseinek hangzásvilágát ötvözik a reszelős szintikkel és a party-barát dobritmusokkal. Ezért ők a Justice franciaelektró-iskolájával szemben inkább az indie-dance vagy indietronica irányzat úttörőihez sorolandók.

A 2007 májusában megjelent Idealism című debütáló albumuk óta remixeket készítő és DJ-ző páros ugyan tavaly év végén már előrukkolt egy új dallal (Blitz), de ennek közel fél éve, ami éppen elég hosszú idő ahhoz, hogy megint elfeledkezzen róluk a világ. Így most meglehetősen váratlanul került ki a netre ez a szerzeményük, igaz, teljesen hivatalosan, már egyértelműen az I Love You Dude című második album felvezető kampányának részeként. Az erőteljes New Order-hatással bíró 2 Hearts letölthető innen (a lefelé mutató kis nyílra kattintva):

 
Címkék: digitalism
https://recorder.blog.hu/2011/04/19/visszater_a_nemet_justice
Digitalism: 2 Hearts (mp3)
süti beállítások módosítása