Belle And Sebastian + Scherwon!

2011.04.14. 12:55, -recorder-

Gasometer, Bécs, 2011. április 16.
 
Nem egy Recorder-munkatárs álma válik valóra, hiszen végre elérhető közelségben megtekinthető az elmúlt másfél évtized egyik legfontosabb popzenekara. A glasgow-i Belle And Sebastianre sokan akkor kapták fel a fejüket, amikor a 2000-es keltezésű Pop csajok satöbbi című filmben a csendes, szerény Dick lejátssza a zenekar Seymour Stein című dalát a lemezboltban, de nem sokáig szólhat a finom muzsika, ugyanis a bolt másik eladója, a temperamentumos Barry azonnal kihajítja a kazettát a magnóból. Nincs igaza: a sokak szerint twee pop, esetleg indie-s barokk pop vagy barokkos indie pop kategóriába sorolható B&S eddigi pályafutása nélkülözi a rossz lemezeket.

A Recordernél van, aki a Tigermilk című debütre, van, aki a szintén 1996-os If You Feeling Sinisterre és a fentebb említett dalt is tartalmazó The Boy With The Arab Strapre, és van, aki a Dear Catastrophe Waitress és The Life Pursuit című érett lemezekre esküszik, de ez nem jelenti azt, hogy az aktuális album, a Belle And Sebastian Write About Love rossz lenne, sőt. A szőke Stuart Murdoch vezette héttagú skót formáció koncertje kötelező mindenkinek, aki egyetért azzal, hogy Barrynek nem lett volna szabad kivennie azt a bizonyos kazettát és lecserélnie a Katrina & The Waves-féle Walking On Sunshine-ra.

A bécsi B&S-fellépés előtt az előzenekari posztot egy New York-i anti-folk színtérről kinőtt fiú-lány lo-fi duó, a gitáros-énekes Major Matt Roth és a dobos-énekesnő Nan Tunrer alkotta Scherwon! tölti be.
 
Jegyár: 37 euró

http://www.belleandsebastian.com
http://www.schwervon.com

a Belle And Sebastian a 2010-es album I Want The World To Stop című dalával:

a Schwervon! egy 2003-as száma, a Swamp Thing egy 2005-ös klippel:

https://recorder.blog.hu/2011/04/14/belle_and_sebastian_scherwon
Belle And Sebastian + Scherwon!
süti beállítások módosítása