Paul Simon: So Beautiful Or So What – teljes album!

2011.04.04. 08:12, -recorder-

A világ leghíresebb magyar származású popzenésze, a magyar zsidó szülőktől 1941-ben már Amerikában született Paul Simon még a Simon & Garfunkel duó dalszerző-szövegíró-gitáros-énekes vezéreként lett szupersztár a hatvanas években. A poptörténet legsikeresebb vokális duójának 1970-es feloszlása után hasonlóan sikeres szólókarriert kezdett, melynek legnagyobb dobása az afrikai zenészekkel rögzített 1986-os Graceland album lett. Simon azóta átlagosan öt évente jelentkezik új stúdiólemezzel, legutóbb egy Brian Eno társaságában készített ambientes albummal, a Surprise-zal lepte meg azokat, akik már semmi izgalmasra nem számítottak a 2003 óta időről időre Simon & Garfunkel-nosztalgiaturnékat is bevállaló zenésztől. Legfrissebb munkája, a So Beautiful Or So What visszatérés a klasszikus, időtlen Paul Simon-hangzáshoz, és lendületesebb, tempósabb dalok is szerepelnek rajta szép számmal – a 69 éves művész saját vélekedése szerint ez a legjobb lemez, amit az elmúlt húsz évben csinált. A teljes album itt rögtön meg is hallgatható a Recorderen, az elejétől a végéig, egészen amerikai megjelenése napjáig, 2011. április 12-ig.
 
Paul Simon saját bevallása szerint az elmúlt negyedszázadban mindig valami ritmikai koncepcióra alapozta, építette fel lemezeit, és a Graceland óta most először dolgozott ismét úgy, hogy leült egyedül, egy szál gitárral és nekiállt dalokat írni. A régi-új módon születő So Beautiful Or So What album anyagát az Egyesült Államokban az NPR rádióhálózat honlapján tették először hozzáférhetővé – itt hallható elejétől végéig, egy héten keresztül:

Paul Simon: So Beautiful or So What (2011)
 
1. Getting Ready For Christmas Day (4:06)
2. The Afterlife (3:40)
3. Dazzling Blue (4:32)
4. Rewrite (3:49)
5. Love And Hard Times (4:09)
6. Love Is Eternal Sacred Light (4:02)
7. Amulet (1:36)
8. Questions For The Angels (3:49)
9. Love And Blessings (4:18)
10. So Beautiful Or So What (4:07)
 
az új album beharangozó kisfilmje:
 

 
ez a 2010 karácsonya elé időzített első dal a lemezről, a Getting Ready For Christmas Day, melyben egy atlantai fekete tiszteletes, J.M. Gates 1941-es prédikációjának részletei hallhatók:
 

 
www.paulsimon.com

összeállította: Déri Zsolt
 

https://recorder.blog.hu/2011/04/04/paul_simon_so_beautiful_or_so_what_a_teljes_album
Paul Simon: So Beautiful Or So What – teljes album!
süti beállítások módosítása