Képzeletbeli Heti Top 10 – 2011 / 12. hét

2011.04.01. 06:55, -recorder-

Amerika kiütéssel nyert! Néhány hete még britmániával lehetett vádolni a KHT10-t, ezúttal az egyetlen hírmondó a Gorillaz közreműködése, minden más e heti poszt Amerikából vagy Európa más részeiből származik. Az első hét dal vadonatújdonság, a maradékkal elmaradást pótlunk, bár azokhoz is fűződik valami aktualitás. A számok szokás szerint rögtön meg is hallgathatók (a letöltési lehetőségeket külön jelezzük a szövegben, a cikk aljára pedig még egy videót is tettünk).
 


 
Gang Gang Dance: Mind Killa
Törzsi elektronika New Yorkból. Újabb szám szivárgott ki a májusra várt Eye Contact című új Gang Gang Dance-albumról. Az előzővel ellentétben ezt nem a Warp, hanem a 4AD adja ki, de soha rosszabb cserét!
http://www.relicsofourtime.net/2011/03/23/gang-gang-dance-glass-jar-mind-killa-eye-contact/
 
Shit Robot: Losing My Patience (Hot Chip Remix)
Mindenkinek, akinek hiányzik a Hot Chip! A Dublinból elszármazott Marcus Lambkin új kislemezén Alexis Taylor énekel, a többi Hot Chip-tag keverte át, a végeredményt nem kell hasonlítgatni. A szám eredetije a tavalyi From The Cradle To The Rave albumon szerepelt, amibe James Murphy (LCD Soundsystem) is besegített. A kapcsolódási pont természetesen a DFA Records – Lambkin már ácsként ott volt a manhattani stúdió építésénél!
http://www.somekindofawesome.com/journal/2011/3/23/listen-shit-robot-losing-my-patience-hot-chip-remix.html
 
Atari Teenage Riot: Blood In My Eyes
A turnézás újrakezdése után a zenegyártást is beindítja Alec Empire. Tavaly az Activate tíz éves hallgatást szakított meg, az új éra második dala a Blood In My Eyes (free download a lenti linken!), amit majd követ a nagylemez (Is This Hyperreal?). Változás nincs sok a hangzásban – digital hardcore forever!
http://rcrdlbl.com/2011/03/28/download_atari_teenage_riot_blood_in_my_eyes
 
Fucked Up: The Other Shoe
Még egy zenekar, amelyik játszott nemrég Pesten: Damian Abrahamék a Dürer kistermében száz embernek okoztak felejthetetlen élményt. A harmadik Fucked Up-album egy 78 perces rockopera lesz, az első dalt ingyenesen lehet letölteni. A korábbinál kevesebb a hardcore punk és több az indie rock. Ha nem lenne benne végig üvöltés, nem raktam volna be a playlistbe. Letölthető innen:
http://promo.matadorrecords.com/fuckedup/download/theothershoe.mp3
 
YACHT: Dystopia (The Earth Is On Fire)
A DFA weboldalán a kiadó újdonságait mostanában White Out Sessions néven mutatják be házi készítési YouTube-videón, amin csak annyit látni, hogy valaki felteszi a frissen címkézett white label vinylt a lemezjátszóra, majd elindítja a lejátszást. Az első ilyen akció egy Holy Ghost!-szám volt két hete. A második ez a vadonatúj YACHT-dal, sok helyről ingyenesen letölthető.
http://dfarecords.com/main/
http://prettymuchamazing.com/mp3/yacht-dystopia-the-earth-is-on-fire
 
Snoop Dogg feat. Gorillaz: Sumthin Like This Night
A jövő héten megjelenő Doggumentary album egyik dala, ami nem fért fel a Plastic Beach-re. Vagy direkt lehagyták, hogy legyen egy furcsa szám a Snoop Dogg-lemezen.
http://stereogum.com/665921/snoop-dogg-sumthin-like-this-night-feat-gorillaz/mp3s/
 
tUnE-yArDs: Gangsta

A tUnE-yArDs énekesnője Merril Garbus, nehéz elhinni, de nőnemű (lásd a koncertvideót a cikk legalján!), zenéjüket szokatlan orgánuma teszi különlegessé. Montrealból költözött át Kaliforniába, ahol zenekarával 2009-ben kiadott már egy igen absztrakt albumot. A második címe Whokill, áprilisban jön ki, a Gangsta lesz a single. A lenti linken letöltésre kínált két szám alapján fogyaszthatóbb, mint a bemutatkozás, de még mindig nem popzene.
http://hillydilly.blogspot.com/2011/03/tune-yards-whokill.html
 
Dom: Jesus
Az elmaradások pótlását egy tavaly ilyenkor feltűnt kedves lo-fi popdallal kezdjük. Az az aktualitása, hogy megjelenik kislemezen az idei Record Store Day-re. A Dom a ”hotly tipped” zenekarok közé tartozott az idei SXSW fesztiválon, a Massachusetts állambeli Worcesterbe valósi és imádják a bloggerek, főleg az amerikaiak.
http://www.thefader.com/2010/01/28/dom-jesus-mp3/
 
Friends: Friend Crush
A brooklyni kvintett tagjait haverjuk, Darweez Deez rábeszélésére szerződtette a Lucky Number, debütáló kislemezüket múlt héten adták ki vinylen 500 példányban. A dalt régóta ki akartam tenni, hiszen február óta letölthető – például az alábbi blogról:
http://www.thelineofbestfit.com/2011/02/sotd-206-mpfree-premiere-friends-friend-crush/
 
Danger Mouse & Daniele Luppi: Two Against One (feat. Jack White)
Ezt szintén februárban mutatták be, de valahogy elnyomta a White Stripes feloszlásáról szóló friss hír. A sztárproducer Danger Mouse és az olasz filmzeneszerző Daniele Luppi vendégénekesekkel készült, itáliai filmművészet előtt tisztelgő projektjéről már írtunk itt a Recorderen. A Two Against One kislemez a Record Store Day szombatján kerül a jobb boltokba, a másik oldalán Norah Jones énekel egy Morcheeba-jellegű számot. A Rome album megjelenési dátuma: május 17.
http://romealbum.com/
http://www.fisticuffnyc.com/blog/2011/2/5/rome-two-against-one.html
 
összeállította: Lévai János
 
 
tUnE-yArDs: Gangsta (koncertverzióban, 5:30-tól)
 

 

 

https://recorder.blog.hu/2011/04/01/kepzeletbeli_heti_top_10_2011_12_het
Képzeletbeli Heti Top 10 – 2011 / 12. hét
süti beállítások módosítása