Gruff Rhys + Y Niwl

2011.03.06. 14:03, -recorder-

Flex, Bécs, 2011. március 6.
 
Gruff Rhys nem nagyon szorul bemutatásra: a walesi Super Furry Animals frontembere ezúttal szólóprodukciójával érkezik Bécsbe, harmadik szólóalbumával, a nálunk is agyondicsért – sőt elejétől végéig meghallgathatóvá is tett – Hotel Shampoo-val, melyet az ihletett, hogy a bohém dalszerző-gitáros-énekes egész szép kis kollekciót halmozott fel az évek során a szállodákból lenyúlt samponos flakonokból.
 
A SFA mellett még egy Neon Neon nevű popprojektet is indító, a brazil Tony da Gatorrával közösen is dolgozó, sőt a Gorillaz tavalyi Plastic Beach albumán is közreműködő Gruff természetesen ezen az estén aktuális lemezét hivatott bemutatni, de a koncertre kiruccanó Recorder-munkatársak meglepődnének, ha hősük nem adna elő néhány szerzeményt a 2007-es szólóalbumról (Candylion), és akkor egy-egy esetleges Super Furry-dalról még nem is beszéltünk. De ha csak az új szólólemez anyaga hangzana el, már akkor sem lenne panasz – a Hotel Shampoo szinte SFA-értékű és -színvonalú munka. A koncert meg 17 euróért tulajdonképpen ingyen van (jegyek még fellépés előtt a helyszínen is kaphatók).
 
Gruff kíséretét az est előzenekaraként is fellépő instrumentális kvartett, a szintén walesi Y Niwl (magyarul: A Köd) látja el, amelynek egyik tagját szintén Gruffnak hívják!
 
Jegyár: 18 euró
 
http://www.gruffrhys.com/
http://www.yniwl.com/


Gruff itt éppen egyedül nyújt teljes értékű élő produkciót: 

 
 
ez itt az Y Niwl együttes magában:
 
 
 
ezt meg a itt Gruff az Y Niwl tagjaival és a 9Bach nevű walesi indie folk zenekar énekesnőjével, Lisa Jen Brownnal együtt egy 2011-es koncerten:
 
 

https://recorder.blog.hu/2011/03/06/gruff_rhys_y_niwl
Gruff Rhys + Y Niwl
süti beállítások módosítása