Együttműködésben a Beatport és az EMI

2011.02.11. 21:25, -recorder-

A kifejezetten dance slágerekre specializálódott online zeneáruház, a Beatport nemzetközi licenszszerződést írt alá az EMI kiadóval. Az egyezség az EMI Music Publishinghoz tartozó elektronikus tánczenékre és mixekre, illetve az észak-amerikai, európai és ausztráliai terjesztésre vonatkozik.

Az együttműködés első gyümölcse Alex Metric és Steve Angello Open Your Eyes című száma az EMI dance zenékkel foglalkozó alkiadójától, a Positiva Recordstól – a dal egy instrumentális mixe jelenleg csak a Beatporton érhető el. Az EMI elektronikus tánczenei kínálatában egyébként jelen van a Positiva mellett a DFA kiadó is, illetve eredeti és remixelt dalok többek között David Guettától, a Chemical Brotherstől, a Depeche Mode-tól, a Daft Punktól, a Gorillaztól és Kylie Minogue-tól.

A 2004-es alapítású, denveri és berlini székhelyű Beatport jelenleg a dance zenék egyik legkedveltebb letöltő oldala. Olyan magas minőségű, másolásvédelem-mentes mp3, mp4 és wav formátumokat kínál, melyek a DJ-k számára használhatók. A cég az elmúlt évek során folyamatosan terjeszkedett. 2007-ben elindította a Beatportalt, mely bloggal és nyilvánosan szerkeszthető dance adatbázissal (Beatwiki) is kiegészült. 2008-ben indult a Beatport Music Awards díjkiosztó, melyen a felhasználók több különböző kategóriában szavazhattak a kedvenceikre, tavaly pedig debütált a cég ingyenes iPhone alkalmazása. A Beatport 2010 októberében már havi 2 millió egyedi látogatót jegyzett, s 2004-es alapítása óta mintegy 100 millió dollárnyi jogdíjat fizetett ki a jogtulajdonosoknak.

(www.billboard.biz)
Lengyel Dóra

http://www.beatport.com
http://www.beatportal.com

A Zeneipar rovat a Zenei Hálózatok egyesület támogatásával készül.

 

Alex Metric & Steve Angello: Open Your Eyes (BBC Radio 1 bemutató Pete Tong lelkes konferanszával: "This tune … this tune is so large, they're gonna have to build... it´s gonna have to have its own venue... it´s gonna have to have its own festival... gonna have to have a festival named after this tune!")

Alex Metric & Steve Angello: Open Your Eyes (a teljes hétperces verzió a Beatportról)

https://recorder.blog.hu/2011/02/11/egyuttmukodesben_a_beatport_es_az_emi
Együttműködésben a Beatport és az EMI
süti beállítások módosítása