10 milliárd letöltés az Apple App Store-nál – vezetnek a zenei alkalmazások

2011.01.22. 17:52, -recorder-

Alig egy hónapja itt a Recorder zeneipari rovatában is írtunk az appok, főleg a mobilalkalmazások rohamosan növekvő jelentőségéről, most pedig már arról számolhatunk be, hogy 2011. január 22-én szombaton hajnalban tízmilliárdodik letöltéséhez érkezett az Apple cég App Store-ja. Egyben az is kiderült, mely alkalmazások segítették az Apple-t a leginkább eme mérföldkő eléréséhez.
 
A zenei alkalmazások kiemelkedő helyen szerepelnek: az ingyenes iPad-letöltések között első helyén a Pandora alkalmazás végzett, az iPhone-alkalmazások között második helyre került a Pandora, a Shazam pedig a negyedik helyre. A fizetős letöltések között a Tap Tap zenei játék több verziója is előkelő helyen végzett, így a Tap Tap Revenge 3 a másodikként, a Tap Tap Revenge 2.6 az ötödikként, míg a Tap Tap Revenge Classic a nyolcadikként zárt az iPhone-listán.
 
A MarketsandMarkets részletes jelentéséből kiderül, hogy 2015-re a a globális alkalmazáspiac 25 milliárd dollárosra fog nőni a tavalyi év 6,8 milliárdjához képest. És bár ebben a trendben volumenét tekintve az Apple adja majd a piac 20%-át, meglehet, hogy nem a nagyvállalat lesz a piac vezetője. A MarketsandMarkets jóslatai szerint öt év múlva olyan független cégek vezethetik majd a letöltési listákat, mint például a GetJar, mely okostelefonok számára kínál alkalmazásokat.
 
Mindent egybevetve, a mobilalkalmazások növekedése megdöbbentő: a 2008-as egymilliárdos szám 2009-re 6,4 milliárdra ugrott – a bevételek 41,6 százaléka pedig Észak-Amerikából érkezett.

Az Apple App Store akciójában a 10 milliárdodik letöltés szerencsés gazdáját egy 10 ezer dolláros iTunes-ajándékkártyával tüntetik ki. A nyertes nevét itt hirdetik ki:
http://www.apple.com/itunes/10-billion-app-countdown/
 
(www.billboard.biz)
Lengyel Dóra
 
A Zeneipar rovat a Zenei Hálózatok egyesület támogatásával készül.
 

Címkék: apple app
https://recorder.blog.hu/2011/01/22/10_milliard_letoltes_az_app_store_nal
10 milliárd letöltés az Apple App Store-nál – vezetnek a zenei alkalmazások
süti beállítások módosítása