Eladó a MySpace

2011.01.15. 05:42, -recorder-

A News Corp. – mely a világ harmadik legnagyobb médiakonglomerátuma a Walt Disney és a Time Warner mögött – 2005-ben 560 millió dollárért vásárolta meg a MySpace-t, most azonban az alkalmazottak mintegy felének elbocsátása után már a szolgáltatás eladását, esetleg kiszervezését tervezi.
 
A Bloomberg gazdasági hírügynökség értesülései szerint Mike Jones ügyvezető igazgató beszélt az eladási tervekről, illetve elmondta, hogy Jack Kennedy alelnököt bízták meg a potenciális vásárlók megkeresésével.
 
Amennyiben az üzletet nem sikerül nyélbe ütni, felmerült az úgynevezett spin-off, azaz önálló cégbe szervezés lehetősége is. Ebben az esetben a News Corp. részt vállalna az új cég finanszírozásában, és a MySpace-alkalmazottak pedig jogosultak lennének jutalékra, többet azonban egyelőre nem lehet tudni a tervekről.
 
Arról viszont teljes az egyetértés, hogy jelenleg alapvető gondok vannak a pár évvel ezelőtt még oly népszerű közösségi oldallal, és hiába történt meg nemrég a teljes re-design, mindenképpen újra kell építeni, újra kell gondolni az egész szolgáltatást.
 
(musicweek.com)
Lengyel Dóra

http://www.myspace.com
http://www.newscorp.com
 
A Zeneipar rovar a Zenei Hálózatok egyesület támogatásával készül.

 

egy Good Clean Fun együttes klipje 2006-ból, amikor még buli volt a MySpace-ről dalt írni:

 

Címkék: myspace
https://recorder.blog.hu/2011/01/15/elado_a_myspace
Eladó a MySpace
süti beállítások módosítása