Evil Men Have No Songs: Harmony Honey – karácsonyi dalpremier!

2010.12.24. 12:00, -recorder-

A Moog (Angyallány), az Amorf Lovagok (Tócsarobbantó), illetve Hó Márton és a Jégkorszak (Szeles Mónika EP) után a Recorder újabb premiert kínál – ezúttal egy karácsonyi meglepetésdalról van szó. Az EZ Basic gitáros-énekes frontembere, Szarvas Árpád 2010-ben jelentkezett Evil Men Have No Songs nevű shoegaze/noise pop mellékprojektjével, mellyel időközben már a francia Beko DSL kiadónál is megjelentetett egy digitális kislemezt. Harmony Honey című legfrissebb felvétele a héten készült el, és kicsit a Jesus And Mary Chainre emlékeztető hangzásával furamód illik is az ünnepekhez – még száncsengő is van benne! A Recorder ezzel a dallal kíván boldog karácsonyt olvasóinak.
 
Szarvas Árpád igen aktív 2010-es évet zár a Hello Heavy című második EZ Basic-album megjelenésétől – és a Placebo előtti fellépéstől – az aktuális munkáiig. Az Evil Men Have No Songs mellett van már egy másik új projektje is, a Models Can’t Fuck, mellyel december 27-én jelenteti meg Ghost Kid című első kiadványát ugyanannál a francia cégnél, de pár hét múlva fő zenekara élén is új kislemezt vesz fel, amint visszatért a hollandiai Groningenből, a 2011. január 12. és 15. között zajló – idén éppen 25. évfordulóját ünneplő – Eurosonic fesztiválról, ahol az EZ Basic képviseli Magyarországot. Az új EMHNS-dalról – mely itt a cikk alatt rögtön meg is hallgatható – a szerző az alábbiakat írta a Recordernek:
 
A Harmony Honey egy – némiképp a Suicide együttest idéző – dobgépzakatolásra épülő, kétperces (és körülbelül ugyanennyi idő alatt megírt) zajpop dal, amit élőben már játszottunk az eddigi Evil Men Have No Songs-koncerteken, kissé eltérő verzióban. Az alapjait (akusztikus gitárok, elektromos gitárok, basszus) már több hónapja felvettem, a száncsengőt, az éneket és néhány kiegészítő dolgot azonban csak nemrég adtam hozzá a Stray Dog stúdióban, Puha Szabolcs hangmérnök barátom segédletével. A dalhoz kapcsolt „borítókép” egy 1969-ben készült fotó, amit karácsonyfadíszek keresése közben találtam a minap: édesapám szerepel rajta (a kép jobb szélén látható) az akkori, mindössze két-három évig létező Cannibals nevű együttesével. Soha nem vettek fel semmit, csak feldolgozásokat nyomtak (The Box Tops, The Shadows, korai Status Quo, Chris Montez – ezekre emlékszem, hogy mondta). Hobbizenekar volt.”

http://www.ezbasic.hu
http://www.myspace.com/evilmenhavenosongs
http://www.myspace.com/modelscantfck

Evil Men Have No Songs - Harmony Honey by Recorder.hu

https://recorder.blog.hu/2010/12/24/evil_men_have_no_songs_harmony_honey_karacsonyi_dalpremier
Evil Men Have No Songs: Harmony Honey – karácsonyi dalpremier!
süti beállítások módosítása