A rajongóktól kérnek plakátterveket a Morphine-film készítői

2010.12.20. 14:06, -recorder-

Cure For Pain: The Mark Sandman Story címmel dokumentumfilm készült a kilencvenes évek egyik legzseniálisabb zenekarának, a bostoni Morphine-nak a frontemberéről, Mark Sandmanről, aki egy koncert közben, a színpadon halt meg 1999-ben, 46 éves korában. A 2011-ben mozikba kerülő film kis független gyártó cége, a Los Angeles-i Gatling Pictures a napokban Facebook- és Twitter-oldalán a rajongókat kérte fel a moziplakát megtervezésére.

A kilencvenes évek hajnalán indult Morphine úgy volt power trio, hogy hiányzott belőle a gitár: a dobos mellett a mély hangú énekes kéthúros basszusgitáron játszott slide-dal, a harmadik tag pedig szaxofont fújt, néha egyszerre kettőt is (a bariton szaxofon volt a kedvence). A magát low rock stílusmeghatározással illető füstös-dzsesszes trió öt remek stúdióalbumot készített (Good – 1992, Cure For Pain – 1993, Yes – 1995, Like Swimming – 1997, The Night – 2000), az utolsó már posztumusz kiadványként jelent meg Steven Spielberg és David Geffen cégénél, a DreamWorks Recordsnál, mely első előadói között szerződtette le a Morphine-t még 1996-ban. A frontember hipnotikus előadásmódú, lassú beszédű, álmatag kinézetű figura volt (a Sandman álommanót jelent, az általa választott zenekarnév pedig Morpheusra, az álmok istenére utal), életét számos tragédia szegélyezte. 1999. július 3-án az olaszországi Palestrinában, a Nel Nome Del Rock fesztivál szombat esti fő fellépőjeként játszott zenekarával, ám pár dal után, épp mikor a Super Sex című számot konferálta fel („Köszönöm, Palestrina! Ez egy csodálatos este, nagyon jó itt, és ezt a szuper-szexi dalt szeretném nektek ajánlani.”), összesett a színpadon, és ott a helyszínen meghalt. Szervezetében nem találtak drogot, szívroham végzett vele.

A tragikus sorsú rocksztárról Jeff Broadway producer és két rendező, Robert G. Bralver és David Ferino készítettek dokumentumfilmet, és külön ehhez a vállakozásukhoz alakították Gatling Pictures nevű kis cégüket. A filmben a Sandman család tagjai és a Morphine túlélői mellett olyan híres Sandman-rajongók vállaltak közreműködést, mint Ben Harper, John Medeski (Medeski Martin + Wood), Les Claypool (Primus), Chris Ballew (The Presidents Of The United States Of America), Mike Watt (ex-Minutemen, The Stooges), illetve az említett 1999-es olasz fesztiválon szintén fellépő Queens Of The Stone Age-nek a frontembere, Josh Homme. A film, melyenek előzetese már elérhető a videomegosztókon, 2011-től kerül a nemzetközi fesztiválok vérkeringésébe, ám az alkotók még nem véglegesítették a plakátját, sőt a napokban cégük Facebook- és Twitter-oldalán a rajongóktól kértek ehhez segítséget. „Barátaink, a srácok a Gatling Picturesnél keresnek valakit, aki megtervezné a Cure for Pain: The Mark Sandman Story moziplakátját” – szólt a december 13-án publikált felhívás. A hétvégén pár plakátverzió már fel is került a produkciós cég Facebook-oldalára, de a lehetőség továbbra is nyitva áll a lelkes Morphine-rajongók előtt. A vállalkozás családias jellegét jól mutatja, hogy a Gatling Picturesnek a Facebookon kevesebb mint 800 ismerőse van, a Twitteren pedig alig 40 követője.

(Recorder)

http://www.gatlingpictures.com
http://www.facebook.com/pages/Gatling-Pictures-Inc/170342552849

a dokumentumfilm előzetese:

 

a Morphine a Cure For Pain album Buena című kislemezdalát játssza egy 1993-as francia fesztiválon:

 

a Like Swimming album Early To Bed című klipdala 1997-ből:

https://recorder.blog.hu/2010/12/20/a_rajongoktol_kernek_plakattervet_a_morphine_film_keszitoi
A rajongóktól kérnek plakátterveket a Morphine-film készítői
süti beállítások módosítása