Calvin Harris nem koncertezik többet

2010.11.29. 12:35, -recorder-

Szerencsésnek mondhatják magukat azok a hazai rajongók, akik az idei Szigeten a Party Aréna sátorba bepréselődve még meg tudták nézni Calvin Harrist és zenekarát, ugyanis a skót zenész-producer a napokban bejelentette, hogy visszavonul az élő fellépésektől.
 
Az 1984-es születésű Harris az ausztrál Herald Sun magazinnak nyilatkozva kijelentette, hogy nem hajlandó többet a színpadon énekelni, felhagy a koncertezéssel. „Nem vagyok én énekes, nem vagyok elég képzett. Ijesztő érzés volt számomra felmenni a színpadra és kiállni a közönség elé. Időközben persze sokat fejlődtem, de a para soha nem tűnt el belőlem... Ha az ember turnén van, vigyáznia kell a hangjára, ez az elsődleges szempont – és ez egy valóságos rémálom! Ha buliztam egy fellépést megelőző éjszakán, akkor szörnyű voltam a koncerten, és sajnáltam a közönséget. Stúdióban még biztosan fogok énekelni valamennyit, de élőben soha. Ez így senkinek nem éri meg: sem az embereknek a közönségben, de nekem és a büszkeségemnek sem.
 
Az szinte biztos, hogy Harris a jövőben nem fordít hátat a zenének, folytatja a stúdiózást és a DJ-zést, sőt nagy sikerű produceri munkái (Kylie Minogue, Dizzee Rascal, Example stb.) után még másokkal is fog dolgozni – „olyanokkal, akik jól tudnak énekelni, akik igazi előadók”. Hogy eddigi két saját sikerlemezének, a nyolcvanas éveket megidéző I Created Discónak (2007), illetve a modernebb  és kommerszebb hangzású – az I’m Not Alone című No.1 slágert követően a brit albumlistán csúcspozícióba jutó – Ready For The Weekendnek (2009) lesz-e folytatása, az egyelőre még kétséges, de mivel egy mindössze 26 éves fiatalemberről van szó, azon sem kell majd nagyon csodálkozni, ha egy napon mégis megszegi az ígéretét, és netán ismét színpadra áll saját produkciójával.
 
(nme.com)
 
http://www.calvinharris.co.uk

Calvin Harris: Merrymaking At My Place (2007)

 

Calvin Harris: I’m Not Alone (2009)

https://recorder.blog.hu/2010/11/29/calvin_harris_nem_koncertezik_tobbet
Calvin Harris nem koncertezik többet
süti beállítások módosítása