WYX: Lie, Lie, Lie (1983)

2010.11.14. 09:30, -recorder-

Folyatódik KFT-hétvégénk: életműinterjúnk első része, az együttes kedvenc lemezeinek listája, egy 1981-es koncertfelvétel (és a Bábu vagy egy 2010-es feldolgozása), meg egy céges zenekari körkép után most egy 1983-as kislemezritkaság következik. A korabeli fedősztori szerint egy feltörekvő brit punk/new wave zenekar kiadványáról van szó (lásd a pazar fotót!), de ez persze hazugság: valójában a Korlátolt Felelősségű Társaság alkalmi mellékprojektjét halljuk a WYX nevet hozó Márta Istvánnal.
 
A Hungaroton-Start által megjelentetett kislemezen a hazai rock undergrounddal szoros kapcsolatot ápoló kortárs zeneszerző gitározik, így Laár Andrásnak csupán az angol nyelvű szöveget kellett ordibálnia, arról, hogy ez a világ csupa hazugság, hazugság, hazugság! A két és fél perces Lie, Lie, Lie mellett a korong B-oldalán egy másik poszt-punk gyöngyszem is hallható, az Association című kétperces kompozíció, melyet Laár később a L'art pour L'art társulatba is átmentett: az képezte a Lila Liba című viccdal alapját (az 1996-os Bábu vagy ritkasággyűjteményen a WYX-kislemez mindkét száma helyet kapott).

Következzék most az A-oldalas dal, és álljon itt a szövege is, melyre annak idején – teljesen hiába – még fordítópályázatot is hirdettek: „Able, A-bomb, abortion / Copper, cop-hat, corruption / Lie, lie, lie, lie, lie, lie / Bookie, boomer, bottom-man / Clutch and coke and coffee-can / Lie, lie, lie, lie, lie, lie / Daisy Daylight, devils-dozen / Elvis, emcee, eggs frozen / Lie!

 

ez itt pedig az Association bolond átirata Anti bácsitól, a Lila liba:

 

Címkék: kft márta istván wyx
https://recorder.blog.hu/2010/11/14/wyx_lie_lie_lie_kislemez_1983
WYX: Lie, Lie, Lie (1983)
süti beállítások módosítása