Képzeletbeli Heti Top 10 – 2010 / 43. hét

2010.11.03. 12:00, -recorder-

A KHT10 mindig a legújabb popdalokról szól, amiket a Gumipop-csoporthoz tartozó szerző jónak tart és szeret, többnyire a Recorderen kedvelt zenei irányzatokból válogatva. A számokról csak pár mondatos rövid leírás engedélyezett. A tíz dal rögtön meg is hallgatható (az esetleges letöltési lehetőségeket külön jelezzük a szövegben).
 
Ezt a hetet simán meg lehetett volna tölteni csupa vadonatúj számmal, de egy-két korábban kifelejtett dalt mindig be kell szúrni. Szóval most kimaradtak a Pet Shop Boys és Girls újdonságai, van viszont 6 Day Riot és 2 Bears.
 

 
Crystal Castles: Not In Love (feat. Robert Smith)
Erről volt már itt szó a Recorderen, de egyszerűen nem lehet kihagyni. Robert Smith a Cure-albumok közti holtidőkben rendszeresen közreműködik elektronikus zenei előadók lemezein egy-egy dal erejéig, és most a Crystal Castles volt a soros. Ez a szám (egy nyolcvanas évekbeli helyi – kanadai – new wave rocksláger elektro-pop feldolgozása) a második Crystal Castles-albumról való, de Robert csak az új kislemezverzión szerepel.
http://www.no-conclusion.com/2010/10/26/crystal-castles-not-in-love-feat-robert-smith/
 
Digitalism: Blitz
A 2007-es Idealism albummal befutott német dance duó régóta várt visszatérő száma a francia Kitsuné kiadónál jelenik meg egy hét múlva EP formában.
http://www.kitsune.fr/journal/2010/10/downloads/digitalism-blitz-new-single-on-kitsune-free-mp3/
 
The Pains Of Being Pure At Heart: Heart In Your Heartbreak
A brooklyni zenekar második albumát 2011 elejére várjuk. Idén már kiadtak egy felejthető kislemezdalt (Say No To Love), ami nem szerepelt a zenekar 2009-es bemutatkozó albumán. A jobban sikerült Heart In Your Heartbreak decemberben jön ki a Fortuna Pop kiadónál.
http://pitchfork.com/news/40482-video-the-pains-of-being-pure-at-heart-say-no-to-love-mall-punks-edit/
 
6 Day Riot: Take Me
Ez az imádnivaló tingli-tangli kislemezes szám a londoni indie folk-pop zenekar mostanában megjelent On This Island című harmadik albumát vezette fel.
http://www.myspace.com/6dayriot
https://www.youtube.com/watch?v=kJ9rPz2KVkU
 
The Good Natured: Be My Animal
A londoni elektro-pop zenekar első számát, a Your Body Is A Machine-t imádták a trendi blogok. A második kislemez a héten jön ki, és még a B-oldalas számhoz is készítettek videót.
https://www.youtube.com/watch?v=8fVrnu2jAD0
http://electronicrumors.com/2010/10/05/the-good-natureds-be-my-animal-single/
 
The Shoes: Stay The Same (feat. Esser)
A 2009-es Braveface albummal feltűnt Ben Esser idén nem adott ki semmit saját – illetve magáról elnevezett popzenekara – neve alatt. Szerencsére nem tűnt el teljesen, a Mumdance nyári EP-jén szereplő Don't Forget Me Now után ő énekel a francia Shoes elektro duó aktuális számában is, amit a briteknél Norman Cook (Fatboy Slim) kiadója, a Southern Fried ad ki. A Stay The Same EP összes száma meghallgatható a Soundcloudon.
http://soundcloud.com/southernfriedrecords/sets/the-shoes-stay-the-same-ep-1
http://www.myspace.com/the.shoesmusic
 
Cold War Kids: Louder Than Ever
Az amerikai Cold War Kids kvartett 2011 januárjában megjelenő harmadik albumának Mine Is Yours lesz a címe. A beharangozó szám már ingyenesen letölthető, például innen:
http://www.weallwantsomeone.org/2010/10/30/new-cold-war-kids-louder-than-ever/
 
Alice Gold: Orbiter
Újabb erősen hype-olt előadó a bemutatkozó kislemezekre szakosodott Pure Groove lemezbolttól. Ez az angol gitáros lány az Eels előtt lépett Mr. E-ék őszi európai turnéján, a bécsi koncerten is ott volt. Ha minden igaz, a jónevű Fiction Records adja majd ki nagylemezét (Seven Rainbows).
https://www.youtube.com/watch?v=KzJBCbn-4T8
http://www.myspace.com/alicegoldmusic
 
Frightened Rabbit: Dont Go Breaking My Heart (feat.Craig Finn)
B-oldalas szám, amiről hetek óta beszél az indie világ. A Frightened Rabbit skótjai The Loneliness And The Scream című kislemezükre az amerikai Hold Steady énekesével rögzítették Elton John és Kiki Dee hetvenes évekbeli slágerét. Itt nálunk meghallgatható a stúdióverzió.
http://stereogum.com/563161/fightened-rabbit-craig-finn-cover-dont-go-breaking-my-heart/video/
 
The 2 Bears: Church
A 2 Bears duó a Hot Chip szakállas mackójának, Joe Goddardnak a mellékprojektje DJ haverjával, Raf ’Daddy’ Rundell-lel. Második kiadványukat, a Curious Nature EP-t – amin az itt hallható Church az első szám – szintén a Norman Cook-féle Southern Fried Records adta ki valamikor októberben.
http://www.dailymotion.com/video/xehzj0_the-2-bears-recording-session-at-th_music
 
összeállította: Lévai János

https://recorder.blog.hu/2010/11/03/kepzeletbeli_heti_top_10_2010_43_het
Képzeletbeli Heti Top 10 – 2010 / 43. hét
süti beállítások módosítása