Jerry Lee Lewis + Linda Gail Lewis

2010.10.26. 16:00, -recorder-

Papp László Budapest Sportaréna,
2010. október 31.

 
Júliusban már majdnem eljutott hozzánk, de akkor közbeszólt a betegség, most viszont jön a kárpótlás: a rock’n’roll egyik szülőatyja, a zongorák réme, a „Gyilkos” becenévre hallgató Jerry Lee Lewis az Arénában bünteti a billentyűket Halloween éjszakáján (előzenekarnak pedig húgát és annak együttesét is hozza magával).

Jerry Lee sok mindent túlélt karrierje során: 13 éves unokahúgával kötött esküvőjének botrányát, addikciókat, betegségeket, újabb és újabb generációkat és trendeket. Nemrég ünnepelte 75. születésnapját.

Jerry Lee Lewisnak még 2006-ban is volt egy emlékezetes albuma, a Last Man Standing (melyen többek között olyan nagy nevekkel duettezett, mint Neil Young, Bruce Springsteen, Jimmy Page, Ringo Starr, Mick Jagger és Keith Richards), sőt még 2010 őszére is jutott egy hasonló sztárparádés kiadvány, a Mean Old Man (olyan további vendégekkel, mint Sheryl Crow, Willie Nelson, Ringo Starr, Eric Clapton, Ronnie Wood, John Fogerty, John Mayer, Kid Rock, Slash és az időközben elhunyt Solomon Burke). A budapesti koncerten ezekről a lemezekről is biztosan felcsendül néhány dal, nem is beszélve olyan korai klasszikusokról, mint a Great Balls Of Fire, a Whole Lotta Shakin’ Goin’ On, a Breathless és a High School Confidential.

Jerry Lee-t a színpadon a hűséges Memphis Beats kíséri, az előzenekari poszton pedig húga, a 63 éves Linda Gail Lewis lép fel Some Like It Hot nevű együttesével.

Jegyár: 5900–25000 Ft

http://www.jerryleelewis.com
http://www.lindagaillewis.org

Jerry Lee Lewis legelső tévéfellépése 1957-ből:

Jerry Lee és Linda Gail Lewis egy 1971-es tévéműsorban:

https://recorder.blog.hu/2010/10/26/jerry_lee_lewis
Jerry Lee Lewis + Linda Gail Lewis
süti beállítások módosítása