Képzeletbeli Heti Top 10 – 2010 / 40. hét

2010.10.13. 12:00, -recorder-

A KHT10 mindig a legújabb popdalokról szól, amiket a Gumipop-csoporthoz tartozó szerző jónak tart és szeret, többnyire a Recorderen kedvelt zenei irányzatokból válogatva. A számokról csak pár mondatos rövid leírás engedélyezett. A tíz dal rögtön meg is hallgatható (a letöltési lehetőségeket külön jelezzük a szövegben).
 
Ezen a héten is igyekeztem arányosan ingadozni új és régóta alkotó előadók friss kiadványai között. A KHT10 főleg kislemezes számokra koncentrál, de kivételesen felhívom a figyelmet teljes albumokra is. Továbbá visszahoztam két kötelező alrovatot: van egy old school arc (Darren Hayman) és egy feldolgozás (Get Back) a playlisten.
 

 
Bernard Sumner, Hot Chip & Hot City: Didn't Know What Love Was
 
A Converse ingyenesen letölthető háromgenerációs sztárkollaborációja, megunhatatlan house zongorával. Akinek tetszik a hangzás szerezze be az 1991-es Electronic-albumot, az totál ugyanilyen.
http://www.converseblog.com/uk/category/music-uk/
 
 
 
Gorillaz feat. Daley: Doncamatic (All Played Out)
 
A Plasctic Beach album és az amerikai turné között felvett teljesen új szám. A közreműködő egy ismeretlen manchesteri dalszerző-előadó srác.
http://www.myspace.com/daleyuk
 
 
 
Dinosaur Pile-Up: My Rock’n’Roll
 
Az évek óta beígért grunge revival csak nem akar eljönni, pedig vannak jelentkezők. A Dinosaur Pile-Up két éve a My Rock’n’Roll című dallal debütált, a héten megjelent albumra újra felvett verziót tettek dalból. Egyébként a Mona Lisa az aktuális kislemez, szórakoztató videó belinkelve.
http://www.myspace.com/dinosaurpileup 
   
 
 
The Jim Jones Revue: Get Back
 
Ennek a zenekarnak sem ez az aktuális kislemeze (hanem a Shoot First). Ez a Get Back feldolgozás az októberi Mojo magazin CD-mellékletére került fel, ami a Beatles utolsó albuma, a Let It Be előtt tiszteleg.
http://madmackerel.wordpress.com/2010/09/19/cover-me-im-going-in/
http://www.myspace.com/thejimjonesrevue

 
 
Thee Spivs: I Don't Want It
 
Ez nem egy 1978-as szám! Újabb brit garázszenekar a láthatáron csupa punkosan rövid számmal. Harmadik kislemezüket a Damaged Goods adja ki.
http://www.myspace.com/theespivs
 
 
 
OK Go: White Knuckles (Static Revenger Club Remix)
 
Túl sok a gitározás a héten, ezt azért tettem be, hogy legyen valami táncos elektronika az eheti listán. Ahhoz a számhoz készült, aminek azóta híres kutyás klipje lett.
 
 
 
Kid Adrift: A4 In Ecstasy
 
Iain Campbell 21 éves glasgow-i srác, az idén szerződtette az Island kiadó. Ez a szám lesz novemberben a következő kislemeze, ami a csodálatos progrock-dubstep mutáns Oxytocint követi a sorban.
http://kidadrift.com/

 

Honour Before Glory: Breaker
 
Whiskasnak, a ¡Forward, Russia! gitárosának az első szólószáma – ingyenesen letölthető az oldaláról.
http://honourbeforeglory.com/
 
 
 
Darren Hayman & The Secondary Modern: Calling Out Your Name
 
Darren Hayman, a Hefner dalszerző-énekes zsenije Emmy The Greattel duettezik az új kislemezen. A Secondary Modern második albuma a múlt héten jelent meg The Essex Arms címen. Animációs video és letöltési tippek innen:
http://drownedinsound.com/news/4140972-watch--darren-hayman-calling-out-your-name-again-get-free-mp3
 
 

The Bees: I Really Need Love

 
Az imádnivaló új Bees-kislemez. Nem ugyanazok az akkordok, mint az előző dalban? Every Step's A Yes az album címe, szintén a múlt héten jött ki Nagy-Britanniában.
http://thebees.info
 
 


összeállította: Lévai János
 
 

https://recorder.blog.hu/2010/10/13/kepzeletbeli_heti_top_10_2010_40_het
Képzeletbeli Heti Top 10 – 2010 / 40. hét
süti beállítások módosítása