Képzeletbeli Heti Top 10 – 2010 / 38. hét

2010.09.29. 08:55, -recorder-

A Képzeletbeli Heti Top10 (továbbiakban KHT10) mindig a legújabb popdalokról szól, amiket a Gumipop-csoporthoz tartozó szerző jónak tart és szeret, többnyire a Recorderen kedvelt zenei irányzatokból válogatva. Azért, hogy ne legyen túl hosszú a bejegyzés, számokról csak pár mondatos rövid leírás engedélyezett. A tíz dal rögtön meg is hallgatható (a letöltési lehetőségeket külön jelezzük).
 
 
A KHT10 legelső jelentkezése azonban nem a hiperújdonságokról szól, hanem az elmúlt egy-két hónap egy-egy olyan daláról, amiket nincs szívem kihagyni. Ebben legalább vannak ismert nevek!

 

 
 
The Vaccines: If You Wanna
 
Lo-fi garázs 60’s tingli-tanglit mostantól nemcsak ohiói kolleszszobákban lehet barkácsolni, hanem Londonban is. A következő nagy befutónak tippelt zenekar demofelvétele szabadon letölthető innen:
http://www.alternapop.com/2010/08/30/the-vaccines-if-you-wanna-demo/
 
 
The Neat: Ode To Joy
 
Tenyérbemászóan fiatal ugrálós poszt-punk zenekar az ingyenesen letölthető Dance To The Radio válogatás EP-ről.
http://dancetotheradio.bandcamp.com/track/ode-to-joy
 
 
The Chap: Even Your Friend
 
A Chap egy közel tíz éve létező, hálószoba-jellegű baráti projekt, szerethető, bizarr hangszerelésű popdalokkal. Ez már a második kislemezdal a Well Done Europe albumról.
http://lorecordings.greedbag.com/buy/even-your-friend-1/
 
 
The Count & Sinden: Hold Me (feat. Katy B)
 
Egy dal az év legváltozatosabb tánclemezéről (Mega Mega Mega). A vendégszereplő Katy B, a rádióbarát dubstep hercegnője, aki hetek óta kirobbanthatatlan a brit slágerlistáról saját Katy On A Mission című slágerével.
 
 
Dan Le Sac vs Scroobius Pip: Cauliflower (Sunday Best Mix)
 
A brit hiphop furcsa párja túlélte a három évvel ezelőtti felhajtást. A harmadik kislemezdal az idei albumról, nem politizálós, hanem szerelmes.
 
 
Philadelphia Grand Jury: Going To The Casino
 
Ausztrál indie rock trió, benne két geek és egy nyugdíjaskorú dobos. Első albumuk, a Hope Is For Hopers bővített kiadását (Hope Is For The Hopeless) hosszú brit turné vezeti fel.
 
 
Japandroids: Heavenward Grand Prix
 
Friss download only kislemez egy 2009-ben feltűnt kanadai duótól. Novemberben majd bakelitet is nyomnak belőle, B oldalán egy PJ Harvey-feldolgozással.
http://stereogum.com/502282/japandroids-heavenward-grand-prix-stereogum-premiere/mp3s/
 
 
Hervé: Together (Doorly Remix)
 
Hervé a Count & Sinden fele, régen Count of Monte Cristal néven DJ-zett. A Primal Scream húsz éves rave himnuszát, a Come Togethert tavasz óta nyomja saját remixében. Nyárra elkészült a kötelező dubstep verzió a műfaj sztár DJ-jétől, Doorlytól. A kettő együtt szeptemberben jelent meg hivatalosan.
 
 
Warpaint: Ashes To Ashes
 
Beharangozó szám a dupla David Bowie-tribute albumhoz, mely a War Child segélyszervezet jótékonysági akcióit támogatja. A Los Angeles-i dream pop zenekarnak van saját aktualitása is: egy ingyenesen letölthető új dal, az Undertow – de ezt már bemutattuk itt a Recorderen.
 
 
Clinic: I'm Aware
 
A liverpooli zenekarnak új albuma jelenik meg októberben, ismét a Domino kiadónál. A Distorsion óta ez a Clinic legnyugisabb kislemezes száma.
 
 

összeállította: Lévai János
 

 

https://recorder.blog.hu/2010/09/29/kepzeletbeli_heti_top_10_2010_38_het
Képzeletbeli Heti Top 10 – 2010 / 38. hét
süti beállítások módosítása