Wilco + John Grant

2010.09.17. 16:21, -recorder-

Gasometer, Bécs, 2010. szeptember 23.

A dalszerző-gitáros-énekes Jeff Tweedy zenekara, a Wilco ennél közelebb nem nagyon kerülhet Magyarországhoz, úgyhogy szinte kötelező ellátogatni szeptember 23-án a bécsi Gasometerbe. Főleg, hogy előzenekari produkcióként az idei év egyik legszebb albumának dalait is hallhatjuk élőben.

Az 1994 óta működő chicagói Wilco együttest jelentősége tekintetében sokan a Radiohead amerikai megfelelőjeként emlegetik, ami egyrészt nyilván megtisztelő, másrészt viszont nem igazán helytálló, hiszen Thom Yorke-ékkal ellentétben a chicagói szextett zenéjébe – már csak származási helye miatt is – megférnek alt.country, folk-rock és Americana hatások is, leginkább Neil Young irányából, míg a gitárhangzás sok esetben a Televisiont idézi.

A tavalyi Wilco (The Album) 2010-re áthúzódó turnéjának bécsi állomásán Tweedyék előtt még egy remek amerikai dalszerző-énekes is színpadra lép: John Grant, a 2004-es feloszlása előtt kétszer még Budapestig is eljutó denveri Czars együttes egykori frontembere, akinek most áprilisban jelent meg első szólólemeze, a Midlake tagjaival rögzített gyönyörűséges Queen Of Denmark.

Jegyár: 26 euró

https://recorder.blog.hu/2010/09/17/wilco_john_grant
Wilco + John Grant
süti beállítások módosítása