Koncert közben esett össze a Charlatans dobosa

2010.09.17. 10:32, -recorder-

A manchesteri színtér sorsüldözött, mégis mindent túlélő zenekarát, a Charlatanst újabb csapás érte: dobosa, Jon Brookes koncert közben lett rosszul, elvesztette eszméletét – ám a gyors orvosi beavatkozás megmentette az életét.
 
A brit Charlatans – melyet három éve a magyar közönség is láthatott a Puskás Stadionban a Rolling Stones előzenekaraként – 2010. szeptember 15-én este Philadelphiában, a Johnny Brenda’s nevű klubban lépett fel, ám pár dal előadása után Jon Brookes dobos egész egyszerűen leszédült a hangszere mögül – és egy rövid időre el is vesztette az eszméletét. Szerencséjére a közönségben volt egy orvos, aki felrohant hozzá a színpadra, felügyelte a rohama alatt és szabaddá tette a légutait (az első hírek szerint Brookes légzése is leállt és újra kellett éleszteni, de ezt a szóban forgó orvos, Dr. Blackman később cáfolta), majd időben kiérkeztek a mentők is, akik azonnal a St. Joseph’s kórházba szállították a zenészt. Brookeson elvégeztek különböző teszteket, melyek állítólag negatívnak bizonyultak, és közben az is kiszivárgott, hogy a dobos jól reagált a kezelésekre. A zenekar honlapján is olvasható hivatalos közlemény szerint a zenészt közben átvitték egy nagyobb kórházba, ahol további tesztek várnak rá – az orvosok szerint az eset nem lesz maradandó hatással az egészségére. A Charlatans, amelynek Who We Touch című legújabb albuma épp a múlt héten jelent meg, természetesen lemondta soron következő észak-amerikai fellépéseit, a visszatérés dátuma egyelőre bizonytalan.
 
Az 1989-ben a Manchestertől huszonvalahány kilométerre lévő Northwich-ből indult Charlatans igazi „örök túlélő” zenekar: a manchesteri színtérhez sorolt együttesek egyetlen máig stabilan fennmaradó képviselője, mely átvészelte már alapító gitárosa kilépését, basszistája kórházi kezelését (depresszió), orgonistája bebörtönzését (négy hónap fegyveres rablásban való bűnrészességért), majd halálát (autóbaleset), az új billentyűs rákját, és még azt is, hogy könyvelője sikkasztása a tönk szélére juttatta a zenekart. A rajongók joggal bizakodhatnak, hogy a Charlatans ezt a mostani csapást is kiheveri.

 

https://recorder.blog.hu/2010/09/17/koncert_kozben_esett_ossze_a_charlatans_dobosa
Koncert közben esett össze a Charlatans dobosa
süti beállítások módosítása