Szép és organikusan vállalhatatlan – Itt az új Lazarvs-klip, régi metálvideókat idéző VHS-sel

2024.03.24. 17:06, srecorder

lazarvus-dominator.jpg

A '90-es évek thrash metal videóit idézi meg új klipjében a Lazarvs, amely egyben az utolsó videó a tavalyi Blackest albumukról. Premier!

„A klasszikus metál zsánerklipek voltak az alapjaink, a VHS-ötletet és a helyszínt Andris hozta, nekem pedig sikerült szereznem egy régi VHS-kamerát, hogy szép, organikusan vállalhatatlan nyersanyagunk legyen, elvittek még két turnéhétvégére is, a végeredményt pedig gyakorlatilag együtt vágtuk össze Andrissal, szabad asszociációk mentén” – árulta el Vadas Géza, a videó társrendezője, aki Áron András nashville-i szólóklipjeit is forgatta (Carolina, The Shore). „Inspirációként még a Conan, a barbárt említeném – egy megfáradt katódcsöves tévén, 2003-ból.”

Ha pedig a dal inspirációit keressük, azt is valahol a '90-es évek thrash/grúv metáljában, plusz a trió tavalyi tagcseréjében találhatjuk meg, amikor a 14 év után távozó alapító-basszusgitáros, Prepelicza Zoltán helyére Balogh Attila érkezett a stoneres-grunge-os szegedi Dungaree-ből. „A Dominator egy halálegyszerű, nem francolni akaró thrash dal. Nincs benne varázslat, és nem akartunk vele igazából semmi csodát tenni, három és fél percnyi düh. Szövegileg a tavalyi tagváltás, illetve a zenekar létének megingása volt az, amit igyekeztem kitenni saját magamból. Ami érdekesség a nyitó főriffel kapcsolatban, hogy anno 2014-ben a Hellishnél próbálgattuk először azt a témát, majd később 2016-2017 körül a HEX-nél is adtunk neki még egy esélyt, de akkor úgy éreztük mindhárman, hogy nem oda való és nem elég erős. Érdekes, hogy ennyi évvel később pont ezen a lemezen landolt, és teljesen más érzete volt, amikor újra elővettük” – mesélte Áron András a Dominatorről.

A Lazarvs legközelebb április 5-én játszik a Dürer Kertben, elég jó társaságban (a grúv/death metalos Darkmess-szel és a szmókermetálos Red Swamppel), utána pedig kelet-európai/balkáni turnéra mennek. Jegyvásárlás, Facebook-esemény.

 

lzr_perpetual_tour.jpg

Lazarvs a Facebookon. Instagramon.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2024/03/24/szep_es_organikusan_vallalhatatlan_itt_az_uj_lazarvs-klip_regi_metalvideokat_idezo_vhs-sel
Szép és organikusan vállalhatatlan – Itt az új Lazarvs-klip, régi metálvideókat idéző VHS-sel
süti beállítások módosítása