Sűrűsödnek a viharfelhők a 2021-es Glastonbury felett

2021.01.05. 10:29, Gaines

eavis.jpg

A Glastonbury fesztivál szervezői ugyan cáfolták a hét elején felröppent hírt, miszerint lefújták volna a 2021-es etapot, de egyelőre még nagyon bizonytalan, meg lehet-e majd tartani a rendezvényt idén nyáron.

A Glastonbury főszervezőjének, Emily Eavisnek azért kellett tegnap megszólalnia a kérdésben, mert a Spice Girls-ös Mel B egy rádióinterjúban arról beszélt, hogy neki azt mondták, nem lesz 2021-es Glastonbury. A Spice Girls fellépésének lehetőségét már két éve rebesgetik, tavaly is szóba került, hogy a csapat a fesztivál menetrendjében a vasárnap esti "legendáknak" fenntartott idősávban helyet kaphat majd; Mel B hétfőn a BBC Radio 5-nak azt mondta: "Tudom, hogy a Glastonburyt lefújták, úgyhogy idén is függőben marad sok nagyszínpados előadás. Sajnáljuk, de most az a legfontosabb, hogy korlátok közé szorítsuk a vírust."

Eavis rögtön cáfolta a Twitteren az énekesnő értesüléseit, mindössze annyit írt, hogy "nincsenek új hírek ezen a fronton", és értesíteni fogják a nagyérdeműt a fejleményekről. Szóval a hír igazából annyi, hogy még nincsen hír; decemberben Eavis úgy fogalmazott, minden lehetséges előkészületet megtesznek, de még hosszú út vezet odáig, hogy kijelenthessék, meg lesz tartva a fesztivál, míg édesapja, a társszervező Michael Eavis abban bizakodik, hogy júniusig átoltják a brit lakosság többségét, és rendes "Glastonbury-stílusban" ünnepelhetik majd meg a következő nyarat. Mindenesetre Eavisék megerősítették, hogy amennyiben elmarad a június végére tervezett fesztivál, a már megváltott jegyeket 2022-re is át lehet görgetni. Emlékezetes, hogy tavaly a jubileumi felvonás megrendezésének reményében még márciusban száz fellépőt jelentettek be, hogy aztán pár nappal később kénytelenek legyenek a járvány első hulláma miatt elhalasztani. (A címlapképen a két szervező.)

https://recorder.blog.hu/2021/01/05/surusodnek_a_viharfelhok_a_2021-es_glastonbury_felett
Sűrűsödnek a viharfelhők a 2021-es Glastonbury felett
süti beállítások módosítása