Nyáron melegíts a Warm-up Udvarban!

2019.06.22. 12:00, Recorder.hu

wuu2019.jpg

(X) Egész nyáron akusztik a szlogenje az óbudai Esernyős nyári koncertsorozatának, amely elsősorban a hangszeres zenét és a barátságos, bensőséges hangulatot kedvelőknek nyújt különleges oázist a bulihelyek kavalkádjában június végétől augusztus végéig. A Warm-up Udvar előadói között ismert zenészeket találunk, akik közül többségükben nem a tőlük megszokott felállásban játszanak majd, hanem kipróbálnak valami újat a Margit-hídtól csupán 3 HÉV-megállónyira található, varázslatos esti fényekkel kivilágított belső udvarban.

A június 27-i nyitóbulit celebráló Siklósi Örs például az AWS helyett egyszálgitár-magában lép fel erschként. Az énekes már elég régóta szobazenél, régóta íródnak olyan dalok is, amik egész egyszerűen nem férnek be az AWS repertoárjába, de ezúttal nemcsak a haverjainak játssza el őket, hanem annak a közönségnek, aki nemcsak frontemberként kíváncsi rá. Lesznek szomorú dalok a tárgyfetisizmusról, lesznek vidám dalok a vidéki alkoholizmusról, és lesznek amcsi popslágerekbe bújtatott XX. századi lírák is.

wuu2019_ersch.jpg

A folytatásban pedig csütörtök esténként jönnek a jobbnál is izgalmasabb akusztikok. A multiinstrumentalista Henri Gonzo a Fran Palermo nélkül, intim szólóprodukcióval. Jónás Vera finom dalaival ringat el, hogy tigris-vadságával táncba hívjon. Bérczesi Robi is visszatér, hogy csak ő és az ének álljon a színpadon (plusz persze egy gitár). Az alternatív gitáros popzene egyik Fonogram-díjas női képviselője Hodosi Enikő, azaz Manoya is fellép.

Zenekarként érkezik az underground art-fart popot játszó összművészeti hacacáré, vagyis a Ricsárdgír. Az Esti Kornél és a Pegazusok Nem Léteznek zenekarokból ismert Lázár Tesók akusztikus műsorukban saját zenekaraik dalai mellett kedvenc előadóiktól (Cseh Tamás, Lovasi András, Víg Mihály) is játszanak feldolgozásokat. Felhangzanak majd a megújult és kétbázisú projektté vált Shaibo soul-elemekkel tarkított elektronikus dalai, vagy az Antonia Vai Duo világzenét poppal vegyítő zenéje. Zárásként pedig a Kaukázusból ismert Kardos-Horváth János utaztat gitárkíséretével a globkritikával átitatott világbeat-futamokon át.

A Warm-up Udvar programsorozata a Facebookon.

A csütörtökön induló nyári évad teljes programja:

Június 27., csütörtök 20:00
Warm-up Udvar – ersch akusztik

Július 4., csütörtök 20:00
Warm-up Udvar – Henri Gonzo

Július 11., csütörtök 20:00
Warm-up Udvar – Jónás Vera

Július 18., csütörtök 20:00
Warm-up Udvar – Lázár tesók

Július 25., csütörtök 20:00
Warm-up Udvar – Bérczesi Robi

Augusztus 1., csütörtök 20:00
Warm-up Udvar – Manoya

Augusztus 8., csütörtök 20:00
Warm-up Udvar – Ricsárdgír speciel

Augusztus 15., csütörtök 20:00
Warm-up Udvar – Shaibo

Augusztus 22., csütörtök 20:00
Warm-up Udvar – Antonia Vai Duo

Augusztus 29., csütörtök 20:00
Warm-up Udvar – Kardos-Horváth János

https://recorder.blog.hu/2019/06/22/nyaron_melegits_a_warm-up_udvarban
Nyáron melegíts a Warm-up Udvarban!
süti beállítások módosítása