Szexiség, flegmaság, magány – Klippremier! Alone In The Moon: Ruin Pop

2018.11.17. 11:00, Gaines

aloneinthemoon2.jpg

Az Alone In The Moon idén megjelent konceptlemeze, a Ruin Pop a budapesti éjszakába vezeti be a hallgatót a huszonéves főszereplő szemüvegén keresztül. A grunge zenekar a címadó dalhoz klipet is készített, amit témába vágóan a magyar főváros alapításának, azaz Pest, Buda és Óbuda egyesítésének száznegyvenötödik évfordulóján mutatnak be nálunk.

A lemez központi dalában – meséli Várhidi Adrián, az Alone In The Moon énekese – „azt az érzést szerettük volna benne megragadni, amikor az ember elindul bulizni és az éjszaka még tele van egy csomó lehetőséggel, és ez a varázsos lelkesedés tükröződik a belvárosi utcákon járó emberek nagy részének arcán, mintha kimondatlanul ugyan, de mindenki egy nagy közös játékban venne részt, életkortól, nemzetiségtől és nemtől függetlenül”.

A klip ezt a zaklatott, néha felfokozott, hovatovább eksztatikus, máskor üresjáratokkal teli, tompult hajnali létállapotot önti vizuális formába, ahogy egy bulizó fiatal lány beveti magát a Duna-parti és romkocsmás éjszakába. Ismét átadjuk a szót az együttesnek: „A klip a budapesti éjszaka arcait szeretné megragadni: szexiség, flegmaság, hódítás vágy, undor, rosszullét és persze magány. Mindegy a helyszín, az időpont, a társaság, az egész csak egy elmosódott, behelyettesíthető kép, sajnos és szerencsére, mivel minden éjszaka újrakezdődik az egész. A forgatás ennek a koncepciónak a szellemében zajlott, így szerencsére nem igényelt nyomasztóan sok szervezést. A főszereplő, Lugosi Rozina arcai mesélik el történetet (vagy inkább történeteket), és ezt szerintem nagyon remekül ragadta meg a rendező-operatőr Buttinger Gergely és csapata. Ettől függetlenül a bulijelenethez sok-sok barátunk összegyűlt és nagyon jó hangulatban töltöttük el azt a pár órát együtt. Ugyanakkor ezúton is bocsánatot szeretnénk kérni mindenkitől, amiért nem biztos, hogy látszódik a videóban.”


az Alone In The Moon november 24-én, a Dürer Kertben, a TEJ lemezbemutató koncertjén lép fel előzenekarként,  az új lemez dalaira koncentrálva (Facebook-esemény); november 23-án a szarvasi Granárium Zebra Klubban koncerteznek (Facebook-esemény); jövő januártól pedig saját turnéra indulnak.


és akkor jöjjön a stoner döngölést visszább fogó, de így is erőteljes, szédítő-kavargó Ruin Pop

A zenekar Facebook-oldala.

https://recorder.blog.hu/2018/11/17/szexiseg_flegmasag_magany_klippremier_alone_in_the_moon_ruin_pop
Szexiség, flegmaság, magány – Klippremier! Alone In The Moon: Ruin Pop
süti beállítások módosítása