Virágözönbe fullad a színpadon az Iceage énekese

2018.08.13. 16:58, Gaines

iceage_7.jpg

A dán Iceage-et idei, Beyondless című lemezük méltatásakor kikiáltottuk a millennial Nick Cave And The Bad Seedsnek, márpedig ez a megállapítás csak akkor állhatja meg a helyét, hogyha élőben is emlékezetesek. A zenekar tavaszi japán mini-turnéján rögzített, virágba borult videoklip/koncertfelvétel tanúsága alapján korántsem nyilatkoztunk elhamarkodottan.

Az Under The Sun című dal élénkre szaturált videóján a zenekar buja, kobaltkék, magenta és smaragdzöld virágköltemények kellős közepén szólaltatja meg nihilista posztpunkját, Elias Bender Rønnenfelt pedig csokrokat suhogtat, vág a közönség közé, virágokat teker a nyaka köré, szirmokat szaggat, gyönyörűen barokk és drámai a látvány. Az erőteljes vizuálért egy Makoto Azuma nevű virágművész felelős, aki csupa olyan dolgot művel a virágokkal, amiket nem szokás, például felgyújtja őket, vagy épp jégtömbbe zárja, egy bonszait egyenesen az űrbe lőtt fel, legutóbb pedig a British Vogue szeptemberi címlapjához tervezett egyedi virágkoszorút Rihanna fejére.

azuma_bonsai.jpg

azuma-makoto-iced-flowers-designboom02.jpg

vogue_flower.jpg


Az Iceage július elején fellépett a Bánkitó Fesztiválon is, bár ott ennyi virág legfeljebb az öltözőjükben kerülhetett elő. Az extravagáns koncertkörítésből az alábbi videóval kaphatunk ízelítőt, allergiásoknak csak óvatosan.

Címkék: iceage makoto azuma
https://recorder.blog.hu/2018/08/13/viragozonbe_fullad_a_szinpadon_az_iceage_enekese
Virágözönbe fullad a színpadon az Iceage énekese
süti beállítások módosítása