Itt a Cseh Tamás Program – szerdán folytatódik a Backstage sorozat negyedik évada

2017.10.17. 12:00, Recorder.hu

rec056_cstp_3_kep_650.jpg

Az, hogy a minőségi zene önmagában kevés, a Cseh Tamás Program (CSTP) számára az első pillanattól egyértelmű. Ezért is kap kiemelt figyelmet a Zenei menedzsment alprogamon belül futó Backstage sorozat, amelynek keretében évadról évadra, hónapról hónapra elismert és tapasztalt – a könnyűzene különböző területein jártas szakemberek és zenészek osztják meg tudásukat a hallgatósággal. A holnap, szerdán fél 10-től 3-ig az A38-on zajló eseményen a "siker" fogalmát járják körül a vendégek.

De mi is történik ezeken a fórumokon?

A sorozatot azzal a céllal indította útjára a CSTP, hogy zenészek mentorálása, képzése mellett a sikerhez nélkülözhetetlen zenei menedzsment területén is lehetőséget biztosítson a fejlődésre, az érvényesüléshez szükséges tudás elsajátítására.

A Backstage fórumokon ennek megfelelően előadások, panelbeszélgetések keretében osztják meg tudásukat a legkülönfélébb területekről érkező szakemberek: a dalszerzéstől a médiaszervezéssel kapcsolatos feladatokon át a pénzügyekig sokféle téma előkerült már. Ami viszont mindegyikben közös, az az, hogy a témákban szerzett minimális jártasság szinte nélkülözhetetlen a sikerhez.

Ezt igazolja az is, hogy ezekről a témákról olyan ismert és elismert zenészek és zenei szakemberek adnak elő, akikről eddigi teljesítményük alapján bátran állíthatjuk, hogy „tudják, miről beszélnek”. A szeptemberben immár negyedszer elinduló sorozat legújabb évadában előadott Rusz András, aki az év menedzsere volt 2016-ban, közvetlenül utána pedig Sasváry Zoltán osztotta meg lassan évtizedes tapasztalatait Likó Marcellel, a Vad Fruttik frontemberével és szövegírójával közösen.

Októberben Kollár-Klemencz László és a Belau frontembere, Kedves Péter is helyet kap az előadók listáján – ők a dalszerzés és a szövegírás műhelytitkairól beszélnek. Mellettük az első magyar showcase fesztivál, a Budapest Showcase Hub (BUSH) egyik alapítója és szervezője, Horváth Renátó, valamint a Cseh Tamás Program zenei exportirodája, a HOTS Music vezetője, Bali Dávid beszélget arról, hogy milyen bemutatkozási lehetőségei vannak a zenekaroknak a nemzetközi színtereken.

Az év utolsó két hónapja sem múlik majd el Backstage nélkül: novemberben olyan kérdéseket feszegetnek majd a témában jártas, meghívott szakemberek, hogy hogyan lehet bekerülni a médiába, és hogy ehhez milyen kommunikációs stratégiák szükségesek, de az A38 Hajó kiállítótermében zajló rendezvényeken szó lesz majd a koncertszervezésről, a bookingról, a PR-ról és a turnémenedzsmentről is. A program egyébként ingyenes, és minden érdeklődő számára nyitott: a soron következő eseményekről bővebb információ a Cseh Tamás Program honlapján és Facebook-oldalán található – ami mellett a CSTP Youtube-csatornáját is érdemes követni, ahol az események live stream közvetítése is elérhető.

Az október 18-ai esemény ("A siker minden oldalról") a Facebookon ITT.

cikksorozat a Cseh Tamás Program együttműködésével készül.

https://recorder.blog.hu/2017/10/17/itt_a_cseh_tamas_program_negyedik_evadat_kezdi_szerdan_a_backstage_sorozat
Itt a Cseh Tamás Program – szerdán folytatódik a Backstage sorozat negyedik évada
süti beállítások módosítása