Bájos indie pop, ahol a nő és a férfi találkozásából valami több jön ki. Lola Marsh a CAFe Budapesten.

2017.10.09. 17:30, RRRecorder

lola_marsh.jpg

Az indie pop kifejezetten bájos, folkos, ukulelés-fütyülős változatát játssza a Lola Marsh. Első EP-jükkel máris sikert arattak, nemrég jelent meg a nagylemezük, ezt bemutatni térnek vissza hozzánk Tel Avivból az őszi összművészeti fesztivál, a CAFe Budapest keretében október 19-én.

A Lola Marsh magja Gil Landau gitáros-dalszerző és Yael Shoshana Cohen énekesnő, aki a Voice tehetségkutató izraeli változatában tűnt fel. Ők ketten éppen zenésztársakat kerestek, amikor Gil születésnapi buliján találkoztak, zenéltek - és hirtelen minden klappolt. Egy ideig duóban léptek fel, aztán öttagúra egészült ki a zenekar. Olyan nevet akartak, ami kifejezi azt, hogy kettejük találkozásából valami több jön ki, ezért találták ki a Lola Marsh félig női, félig férfias személynevet.

Rögtön az első, saját kiadású számukkal (Siren), majd első EP-jükkel (You're Mine) nagy sikert értek el a blogokon és a Spotify-on - a stream szolgáltatónál milliós lejátszásokat szereztek egyes dalaik; népszerűbbek itt, mint a YouTube-on. Ennek köszönhető, hogy mindössze egy EP-vel a hátuk mögött turnéztak szerte Európában és Észak-Amerikában, klubokban és fesztiválokon léptek fel - Budapesten eddig 2015-ben és idén (a Sziget Fesztiválon) jártak.

Érzelmes, fülbemászó, fütyülhető (vagy éppen ténylegesen fütyült) dallamok, folkos-indie-s hangszerelés, finom nosztalgia - pont az a fajta zene ez, ami nagyon sokaknál betalál, ha sikerül a kezdőlökést megkapnia. Gyakran van filmzenés íze is, így nem véletlen, hogy több sorozatban, filmben szerepelt már daluk. Hatásként olyan klasszikusokat emlegetnek, mint Edith Piaf, Elvis Presley, Nina Simone, Nick Drake - illetve olyan mai, sajátos hangot kialakító előadókat, mint Sufjan Stevens, Lykke Li vagy Bon Iver.

Első nagylemezük, a Remember Roses nemrég jelent meg, a legnagyobb lemezcég, a Universal terjeszti, szóval jó esélyük van a befutásra. A koncert ajánlószövegében azt írják, hogy talán utoljára csíphetjük el őket klubban, mielőtt olyan nagyra nőnek, hogy már csak fesztiválokon, nagyobb távolságból csodálhatjuk majd őket. Pedig ennek a zenének nagyon jót tesz az intimitás.

A két év után Budapestre visszatérő Lola Marsh az A38-on lép fel október 19-én, csütörtökön 20 órától, a Jónás Vera Experiment társaságában. Jegyek itt kaphatók.

Az október 6-tól 22-ig tartó CAFe Budapest fesztivál további programjai itt böngészhetők.

A Lola Marsh legutóbbi klipes dala, a fütyülős Wishing Girl (0:18-nál a bizonyíték, hogy jártak már Magyarországon!):

 
Az áttörést meghozó EP címadó dala:

És egy meggyőző teljes koncert idén nyárról:

Ez pedig a nagylemez:

https://recorder.blog.hu/2017/10/09/bajos_indie_pop_tel_avivbol_jonas_veraval_a_cafe_budapesten
Bájos indie pop, ahol a nő és a férfi találkozásából valami több jön ki. Lola Marsh a CAFe Budapesten.
süti beállítások módosítása