Dalpremier! Turn Signals: Duck And Cover

2017.05.03. 15:30, rerecorder

dnc_single_16_9.jpg

A brit gitárzenei hatásokra építő Turn Signals 2012-ben indult Iliás Ádám énekes-basszusgitáros és Bakó Balázs dobos (The Bits, Supersonic, ex-Dope Calypso) projektjeként, az első EP, a Take A Ride című anyag Iliás szólóprojektjeként jelent meg 2014-ben. 2015-ben aztán trióvá és koncertező zenekarrá bővült a formáció, az új felállás 2016-ban a Recorderen mutatta be első dalát, amit egy tagcsere után idén követ a bemutatkozó nagylemez. A hamarosan érkező LP-t itt és most egy szokatlan koncepciójú dal vezeti fel.

A Beatles-, Oasis-, Black Rebel Motorcycle Club-, Doves-inspirálta Turn Signals, azaz Iliás projektje Láng Miklós gitáros-vokalistával és Révész Tamás dobossal vált trióvá, azóta Láng helyére Kalocsai Balázs gitáros érkezett, a jövő héten megjelenő első nagylemez viszont még korábban készült, de meséljen erről és a friss szerzeményről a frontember: „Ez a címadó dala a jövő héten megjelenő első nagylemezünknek. A Poster Boy zenekarból ismert Mayer R. Noel írta a szöveget, melynek ötlete egy 1951-es hidegháborús oktatófilmből jött. Az Egyesült Államok polgári védelme készítette gyermekek számára, hogy megtanulják, mi a teendő atomrobbanás esetén: lehajolni, földre vetődni és befedni valamivel magunkat – akár egy újságpapír is megfelel. A felvétel során egy régebbi dobsávot használtam, amit még Bakó Balázs dobolt fel. Mivel akkoriban váltak el Láng Miklós és a zenekar útjai, minden mást én játszottam fel. A keverés és maszterelés Szabó Szebasztián keze munkája.

sinco_turnsignals_170302godor_02.jpg


A Turn Signals jövő csütörtökön, május 11-én, az I’m with the Monkey társaságában, az A38 tetőteraszán mutatja be az albumot, Facebook-eseményoldal


és a hidegháborús propaganda ihlette friss Turn Signals-dal: 


nyitókép: sinco
cover art: Wallaby design

Turn Signals Facebook-oldal
http://turnsignals.hu/

https://recorder.blog.hu/2017/05/03/dalpremier_turn_signals_duck_and_cover
Dalpremier! Turn Signals: Duck And Cover
süti beállítások módosítása