Örök római vakációra invitál a Phoenix

2017.04.28. 11:38, Frontrecorder

phoenix.jpg

Négy év után, júniusban ad ki új albumot a Phoenix. Az időzítés nyilván nem véletlen, a Ti Amo című lemezt örökké tartó olasz nyárhoz hasonlítja a francia powerpop zenekar - az első kislemezdal alapján teljes joggal.

A nemzetközlieg legsikeresebb francia zenekar hosszú ideig nem hallatott magáról, a 2013-as Bankrupt! album óta mindössze egy karácsonyi dalt hallhattunk tőlük. A színfalak mögött azonban serényen dolgoztak a következő nagylemez anyagán, 2014 végétől naoi nyolc órában, egy valaha operaházként működő épület legfelső emeletén kialakított ideiglenes stúdióban Párizs szívében..Az új dalokról Laurent Brancowitz gitáros a New York Times-nak úgy nyilatkozott, hogy a nyarat és az olaszországi diszkók hangulatát idézik; mint elmondta, nem volt előre elhatátozott koncepció, hogy ennyire napfényes lemezt csináljanak, de így alakult, talán tudat alatt a világban uralkodó sötét, borús hangulat ellenreakciójaként. Mint a zenekar meséli, a durva valóságot nem tudták kizárni; a Bataclan elleni terrortámadás idején Christian Mazzalai gitáros épp a stúdióban dolgozott, és a rendőrségi zár miatt gyakorlatilag nem tudott eljönni onnan. Thomas Mars frontember azt is elárulta, egy ideig bűntudatuk volt az új dalok miatt, de aztán megnyugtatták magukat, hogy nem eszképizmus, vagy tagadás szülte őket, hanem pont a világ iránti aggodalmuk. De miről is szól az új lemez? A sajtóanyag szerint szerelemről, vágyról, ártatlanságról, illetve a zenekar tagjainak európai, mediterrán gyökereinek újrafelfedezéséről; "ez a mi Olaszország-fantáziánk: egy elveszett Paradicsom, az Örök Római Nyár vakítóan éles fényekkel, pisztácia fagyival, tengerparti zenegépekkel, Monica Vittivel és Marcello Mastroiannival, féktelen vágyakkal és antik márványszobrokkal."  Ki ne akarna itt időzni, ha csak egy poplemez erejéig és idejére is?

Ez a bizonyos lemez június 9-én jelenik meg Ti Amo címmel, az első kislemezdal máris meghallgatható alább:




a dal egy részlete hallható a Calvin Klein legújabb női fehérnemű-kollekciójának kampányvideójában, melyet Thomas Mars felesége, Sofia Coppola rendezett:



az érkező hatodik Phoenix-album dallistája és borítója:

01 J-Boy
02 Ti Amo
03 Tuttifrutti
04 Fior Di Latte
05 Lovelife
06 Goodbye Soleil
07 Fleur De Lys
08 Role Model
09 Via Veneto
10 Telefono

tiamocover.jpg

Címkék: phoenix
https://recorder.blog.hu/2017/04/28/orok_romai_vakaciora_invital_a_phoenix
Örök római vakációra invitál a Phoenix
süti beállítások módosítása